Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS Aparat de aer conditionat 12000BTU Clasa A++

Evaluare articol: 4.2 (5 evaluari)

Un aparat de aer conditionat performant va ajuta sa va simtiti bine in propria casa pe durata verii toride. Pe langa performantele deosebite si diferitele tipuri de climatizare, aparatele inovatoare au si capacitatea de a va proteja sanatatea indepartand din aer particule de praf sau microorganisme prevenind dezvoltarea mucegaiurilor in interiorul unitatii centrale. Un model care este capabil sa indeplineasca aceste functii precum si multe altele este aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS.

Aspect clasic

Aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS este de culoare alba si se poate monta pe perete. Are o forma conventionala insa afisajul este mascat. In partea din dreapta vor aparea cu lumina alba cifrele temperaturii selectate de dumneavoastra si alte functii active. Capacitatea acestui model este de 12000 BTU si este indicat sa fie folosit intr-o camera cu o suprafata de pana in 35 mp.

Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS
Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS

Tipuri de climatizare

Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS are capacitatea de a raci sau incalzi aerul din camera. Poate fi folosit pe post de ventilator sau dezumidificator. Are optiunea de super racire sau super incalzire aducand temperatura din camera rapid la valoare setata de dumneavoastra. Aceasta functie poarta denumirea de Turbo. Temperatura minima de operare pentru racire este de -15 grade Celsius iar cea maxima este de +24 grade Celsius. In cazul incalzirii, temperatura minima este de -15 grade iar cea maxima de +46 grade. Exista un coeficient de 6,7 pentru randamentul sezonier la racire SEER si un coeficient de 4 pentru randamentul la incalzire SCOP.

Dezumidificatorul este foarte util pentru cand umiditatea este deranjant de mare. Pe langa indepartarea apei din atmosfera va protejeaza si impotriva mucegaiurilor. Mai mult decat atat, acest produs isi protejeaza si unitatea interna impotriva mucegaiurilor. La sfarsitul ciclului de racire ventilatia inca mai functioneaza timp de 10 minute pentru a se asigura ca toata apa formata pe compresorul de caldura s-a evaporat. Daca nu mai este apa prezenta pe el nici mucegaiul nu se formeaza.

Ventilatia are 4 trepte fiecare producand un anumit nivel de zgomot. Unitatea genereaza la treapta minima 22 dB fiind un nivel de functionare foarte silentios si potrivit pentru a va odihni. Urmatoarea treapta genereaza 31 dB, a treia treapta 35 dB iar cea mai zgomotoasa este cea Turbo generand 40 dB. Chiar si la ultima treapta, va puteti vedea de treaba linistit fara a fi deranjat in vreun fel de functionarea aparatului de aer conditionat.

Consumul energetic

Aparatul de aer conditionat Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS a fost creat pentru a consuma minimul posibil. Prin urmare a fost introdus Inverterul la motor astfel incat functionarea aparatului sa fie cat mai ecologica. Pentru racire, aparatul este clasat in clasa A++ de eficienta energetica avand o capacitate nominala de 3,5 KW. Pentru incalzire clasa urca la clasa A+++ de eficienta energetica avand o capacitate nominala de 3,8 KW.

Consum Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS
Consum Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS

Alte specificatii deosebite

Compresorul porneste intarziat dupa ce aparatul este pus in functiune pentru protejarea lui. Atunci cand functioneaza pentru incalzire, ventilatia se opreste o data la o perioada de timp pentru a impiedica formarea ghetii pe unitatea interioara. De asemenea, aceasta se preincalzeste inainte de a porni circularea aerului astfel incat sa nu existe curenti de aer reci cand doriti incalzirea camerei in care va aflati. Dupa intreruperea curentului electric, aparatul se va restarta automat la repornirea alimentarii cu energie electrica continuand programul care a fost intrerupt. Afiseaza pierderea de agent de racire cand este cazul.

Filtrele introduse sunt de tip HEPA si Cold Catalyst. Filtrul Hepa indeparteaza eficient particulele de praf, polen, virusuri, bacterii si alte produse alergenice aflate in aer. Aerul pe care il introduce in camera este in consecinta mult mai curat. Filtrul Cold Catalyst ajuta la introducerea in aer a ionilor negativi ce improspateaza aerul si indeparteaza mirosurile neplacute din atmosfera.

Caracteristici generale

Unitatea interna are o lungime de 812 mm, o latime de 192 mm si o inaltime de 300 mm. Cantareste 9 kg si are un debit de aer de 500 m cubi pe ora. Unitatea externa are o lungime de 770 mm, o latime de 300mm si o inaltime de 555 mm. Cantareste 26,5 kg si are un debit de aer de 1900 m cubi pe ora.

In concluzie, Carrier 42QHC012DSA Y16 IPLUS este potrivit pentru incaperile mari. Pretul este foarte bun luand in considerare performantele si functiile sale deosebite.

Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

We will be happy to hear your thoughts

   Lasa un comentariu

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Review Blog
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0