Orion OMAC-1690H – Aparat de aer conditionat portabil 9000 BTU

Evaluare articol: 3.51 (12 evaluari)

Pe durata verilor caniculare un aparat de aer conditionat este mai mult decat necesar in casa fiecarui om. De cele mai multe ori, persoanele trebuie sa cumpere cate un aparat pentru fiecare camera deoarece produsele rezidentiale destinate caselor nu fac fata la a raci mai multe incaperi deodata. Daca insa nu va permiteti sa achizitionati mai multe astfel de aparate aveti optiunea de a cumpara unul singur dar portabil. Acest compromis insa nu inseamna ca veti avea parte de rezultate mai proaste si performante mai slabe. Un exemplu care v-ar putea convinge de utilitatea unui aparat de aer conditionat portabil este Orion OMAC-1690H.

Aspect clasic

La fel ca majoritatea electrocasnicelor si aparatul de aer conditionat portabil Orion OMAC-1690H are culoarea alba. In schimb prezinta patru picioare rotative cu ajutorul carora sa va fie mult mai usor sa il mutati dintr-o camera in alta. Daca pe durata zilei va petreceti timp in sufragerie puteti sa il tineti langa dumneavoastra iar seara sa il mutati in dormitor. In acest fel beneficiati de o climatizare adaptata nevoilor dumneavoastra. Aceasta unitate interna cantareste 29 kg astfel ca rotitele va vor fi de mare folos la deplasarea lui.

In partea superioara prezinta un ecran LED unde se va afisa temperatura pe care o doriti ca aparatul de aer conditionat sa o atinga. Pe ecran exista si taste in cazul in care vreti sa o selectati de acolo. Daca insa vreti sa il controlati de la distanta o puteti face prin intermediul telecomenzii.

Mai prezinta un furtun prin care scoate apa rezultata in urma racirii sau in urma dezumidificarii. Pe un lateral al sau este zona prin care introduce aerul cald sau rece in functie de tipul de climatizare selectat.

Tipuri de climatizare

Ca majoritatea produselor din aceeasi gama, aparatul de aer conditionat portabil Orion OMAC-1690H prezinta patru tipuri de climatizare: incalzire, racire, ventilatie si dezumidificare. Daca racirea si incalzirea pot fi folosite doar sezonier, celelalte doua functii va pot fi de folos pe tot parcursul anului.

Capacitatea de racire este de 9000 BTU ceea ce inseamna ca acest aparat este destinat incaperilor de pana in 25 mp. Orice incapere mai mare nu va fi racita la fel de bine fiind peste performantele aparatului. Aceasta caracteristica trebuie luata in considerare la achizitia aparatului pentru ca rezultatele obtinute cu el sa fie pe placul dumneavoastra. Functia de racire functioneaza atunci cand temperatura ambientala este cuprinsa intre -10 si +50 grade Celsius. Coeficientul randamentului la racire EER este 2,6.

La polul opus, functia de incalzire va poate fi de folos atunci cand temperaturile scad dar nu vreti sa apelati la centrala termica sau la aeroterme. Capacitatea de incalzire este tot de 9000 BTU fiind potrivita pentru o incapere de maximum 25 mp. Functia de incalzire este optima atunci cand in camera exista temperaturi cuprinse intre -15 si +50 grade Celsius.

Ventilatia are 3 trepte si recircula aerul din camera fara a folosi agent de racire. Este benefica existenta filtrului anti-praf deoarece cu ajutorul lui se indeparteaza din aer particule de praf sau altele alergenice. Prin urmare, o persoana alergica poate beneficia de existenta acestui aparat de aer conditionat in incaperea in care se afla. Dezumudificarea scade umiditatea din camera pentru ca ambientul sa fie cat mai placut.

Orion OMAC-1690H
Orion OMAC-1690H

Eficienta energetica

Compresorul este de tip rotativ si din pacate nu prezinta inverter care ar putea sa scada din consumul de energie electrica. Cu toate acestea, aparatul de aer conditionat portabil Orion OMAC-1690H a fost incadrat in clasa A+ de eficienta energetica atat pentru racire cat si pentru incalzire. La racire capacitatea nominala este de 2640 W iar la incalzire 2400 W.

Caracteristici generale

Aparatul de aer conditionat portabil Orion OMAC-1690H are o lungime de 562 mm, o latime de 352 mm si o intaltime de 835 mm. Nivelul de zgomot produs este de 38 dB fiind foarte silentios. Dotat cu functiile Sleep Mode si Super Silent pentru perioadele in care vreti sa va odihniti, autorestart in cazul in care apare o pana de curent si timer pentru programarea unei porniri ulterioare.

In concluzie, acest aparat de aer conditionat portabil poate fi solutia perfecta pentru persoanele care nu vor sa isi achizitioneze mai multe aparate de perete. Are aceleasi functii ca si unul rezidential de perete cu exceptia faptului ca il puteti deplasa. Pretul este foarte bun pentru performantele sale.

Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

We will be happy to hear your thoughts

   Lasa un comentariu

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Review Blog
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0