Videoproiectorul BenQ 3D W1350 face parte din noua serie de adaptoare wireless lansata de producatorul taiwanez. A fost special conceput pentru a le oferi utilizatorilor mai multa libertate si o imagine superioara, aspect asupra caruia vom insista pe parcursul acestei recenzii.
Filmele si jocurile dumneavoastra preferate pot fi rulate prin intermediul videoproiectorului furnizat de Benq intr-un timp foarte scurt de la despachetare. Transmitatorul si receptorul WiFi se regleaza in mod automat si conlucreaza astfel incat utilizatorii sa nu fie nevoiti sa recurga la setari complicate, ce le-ar putea da batai de cap. Setarile se pastreaza si la urmatoarele utilizari ale videoproiectorului BenQ W1350 3D, ce poate fi instalat cu minim de efort din partea noastra.
Cei care tin mortis sa nu aiba foarte multe cabluri prin casa vor aprecia cu siguranta acest dispozitiv! Receptorul WiFi se poate instala in imediata apropiere a proiectorului (partea dreapta) pentru a utiliza implicit functia de incarcare. Prin urmare, nu vom mai avea nevoie de o priza suplimentara si am scapat de un alt cablu in plus.
Videoproiectorul a fost prevazut cu o antena (incorporata) ce face posibila receptia WiFi inclusiv prin usi si pereti. Producatorul ne garanteaza 30 de metri raza de actiune (linie de dreapta), latenta imaginilor fiind una insesizabila, care nu ne va strica cheful pentru cele mai noi jocuri aparute pe piata.
Functia DFS Anti-Interferente Performance prevede zero interferente si o experienta HD stabila. Cand apare o mica problema cat de mica, videoproiectorul schimba canalele de emisie si totul ruleaza in conditii optime.
Difuzorul de 10W, inclus in dotarile sale, ne duce cu gandul la performante imbunatite la redarea fisierelor compresate sau necompresate. Bass-ul este profund, iar experienta 3D cu adevarat impresionanta.
Videoproiectorul BenQ 3D W1350 este in acelasi timp un dispozitiv flexibil, tinand cont ca poate fi instalat in diverse pozitii. Functia Keystone devine utila in momentul cand videoproiectorul nu a fost asezat fix pe centrul ecranului. Keystone are rolul de a corecta acest mic detaliu, contribuind la anularea efectului de trapez.
Utilizatorii vor fi incantati de cat de practic este Benq W1350. La doar 2 metri distanta, acesta este capabil sa ne puna la dispozitie imagini pe care le-am putea vedea pe un televizor Full HD de 65″ diagonala. Se poate ajusta astfel incat sa obtineti in permanenta o imagine dreapta, lipsita de defecte.
Calitatea imaginii este impresionanta. Modul „default” de culoare este atat de reusit incat nu mai este nevoie sa va ingropati in meniurile de ajustare a imaginii pentru a efectua diverse setari. Daca totusi aveti o pasiune de aceasta natura, e bine de stiut ca puteti ajusta in mod individual fiecare nuanta, luminozitatea, contrastul, setari gamma, etc.
Din punctul nostru de vedere, singurul reglaj ce merita realizat priveste in mod direct contrastul. Ne-am confruntat cu situatii, chiar si intr-o camera intunecata, cand am simtit niste nuante de gri inchis in cadrul unor scene.
Sistemul de meniuri este putin cam aglomerat pentru gusturile noastre si, tocmai din acest motiv, unele setari sunt mai greu de gasit. Cu toate acestea, telecomanda cu iluminare din spate este receptiva si a fost proiectata cu o multime de butoane pentru comenzi rapide, in ideea de a facilita accesul la setarile operate in mod frecvent.
Exista o gama larga de intrari pe spatele videoproiectorului BenQ W1350 3D, inclusiv un port VGA, doi conectori HDMI, composite, component si o pereche de mufe audio (3.5 mm). Acesta suporta urmatoarele rezolutii – 640 x 480 – 1920 x 1200 si, pe langa telecomanda, vine insotit de un manual de utilizare, cablu de alimentare si o pereche de ochelari 3D.
BenQ 3D W1350 are o putere de 2500 lumeni si consuma in medie aproximativ 330W, functionand destul de silentios (32-33 dB). Mai multe poze si detalii tehnice puteti gasi aici.