
Preturile videoproiectoarelor 3D, care ne ajuta sa ne transformam locuinta in propriul cinematograf, au scazut simtitor in ultimii ani, pe masura ce tehnologia a evoluat si au fost lansate pe banda rulanta dispozitive din ce in ce mai performante. Videoproiectorul BenQ MX528 are capabilitatea 3D, dispune de un difuzor si este suficient de bun pentru a urmari confortabil cele mai noi productii lansate la Hollywood. Culorile oferite sunt la un nivel excelent, semn ca videoproiectorul de fata isi merita pe deplin banii.
In timp ce BenQ face cateva compromisuri pentru a pastra videoproiectorul la un pret decent, accesibil mai multor categorii de consumatori, e totusi demna de remarcat calitatea imaginii 3D pe care o livreaza. Din pacate, insa, la accesorii au fost inclusi si ochelarii cu ajutorul carora sa ne putem bucura de experienta 3D promisa. Acestia vor fi achizitionati ulterior, contra cost.
BenQ MX528 – Design
BenQ MX528 are un aer usor profi, spre deosebire de alte videoproiectoare prezente pe piata. Sigur, design-ul nu conteaza foarte mult la un videoproiector, cat mai ales performantele acestuia. Masoara 283 x 95 x 222 mm si cantareste aproape 2 kg, fiind raportat un consum de aproximativ 270W. Ca accesorii, acesta vine insotit de telecomanda, cablu de alimentare, manual de utilizare si un cablu VGA. Lipsesc ochelarii 3D, dupa cum spuneam si mai sus.
Meniul ofera o interfata curata, foarte usor de navigat. Telecomanda, in schimb, ne aduce aminte de DVD player-ele ieftine de demult. Oarecum in contrast cu asteptarile pe care le aveam de la un astfel de model. Cu toate acestea, avem parte de o telecomanda functionala.

Caracteristici
BenQ 3D MX528 utilizeaza tehnologia DLP 3D si are o luminozitate de 3300 de lumeni, ceea ce este bine pentru un videoproiector home theater etichetat la acest pret.
Daca sunteti un consumator ocazional de filme, atunci e posibil sa fiti multumiti de calitatea difuzorului integrat (doar 2W putere). Cu scopul de a spori viata lampii, BenQ utilizeaza tehnologia SmartEco. Mentenanta acestui videoproiector devine mai putin costisitoare, cu mentiunea ca nu vor exista compromisuri in ceea ce priveste calitatea imaginii.
Conform specificatiilor furnizate de catre producator, modul LampSave contribuie la o mai lunga durata de functionare a lampii, datorita consumului redus ce rezulta din ajustarea dinamica a proiectorului.
Partea spate a videoproiectorului este burdusita de conectori (VGA In, Out, HDMI, Composite, Audio in, Audio Output, USB, IR Receiver), puterea lampii este de 190W, iar contrastul de 13000:1. Durata de viata a lampii poate varia de la 4500 ore (modul Normal) pana la 10.000 ore (modul LampSave).
