Tastatura SteelSeries APEX 300

Tastatura de gaming SteelSeries APEX 300 este disponibila acum pentru pasionatii de jocuri pe calculator care petrec foarte mult timp intr-o camera intunecata si vor aprecia cu siguranta iluminarea de fundal. Aceasta devine o necesitate in aceste conditii. Chiar si intr-o incapere relativ bine luminata, tastatele cu iluminare din spate pot reprezenta un avantaj major pentru utilizatori.

SteelSeries APEX 300 – Hardware

SteelSeries APEX 300 se simte foarte bine la atingere, desi nu este o tastatura mecanica aceasta a fost dotata cu 17 de taste macro, anti-ghosting si taste media. Fabricata din plastic, cu mentiunea ca este suficient de solida pentru a nu fi mutata de pe birou la orice miscare mai brusca a utilizatorului. In acelasi timp, APEX 300 nu este nici foarte grea (1.2 kg) si poate fi transportata fara probleme intr-un rucsac atunci cand mergeti la un turneu de jocuri pe calculator. Sau, pur si simplu, cand aveti nevoie de aceasta in diverse imprejurari. Nu mai putin de patru picioruse de cauciuc contribuie la mentinerea tastaturii pe loc; piciorusele din spate pot fi reglate pentru a-i oferi tastaturii o pozitie mai buna de functionare.

Dupa cum v-ati astepta, tastatura se conecteaza la calculator cu ajutorul portului USB (2.0) si are doua astfel de intrari in cazul in care sloturile USB nu sunt atat de puternice incat sa lumineze tastatura. De asemenea, beneficiem si de prezenta altor doua sloturi USB 2.0 amplasate pe partea din spate.

SteelSeries APEX 300
SteelSeries APEX 300

Ce aduce in plus o tastatura de gaming

Tastele programabile, in numar de 17 pe modelul nostru (SteelSeries APEX 300), ii ajuta pe gameri sa isi dezvolte rapid anumite automatisme, in ideea de a da un randament cat mai bun. Cumpararea unei anumite arme in cadrul unui shooter se poate realiza prin simpla apasare a unei taste macro. In jocuri precum Starcraft, spre exemplu, utilizatorii au posibilitatea de a programa fiecare tasta pentru functiile existente.

In jocurile MMO (Massive Multiplayer Online), tastaturile de gaming joaca un rol deosebit de important. Fiecare tasta macro poate inlocui o secventa astfel incat utilizatorii sa fie mai rapizi decat inamicii din joc.

Un alt detaliu important ce trebuie avut in vedere este modul in care a fost dispusa iluminarea pe tastatura. Sunt unele dispozitive pe piata care sunt iluminate pe marginea tastelor, si nu direct prin litere, asa cum este cazul perifericului de fata. Spre deosebire de alte tastaturi mai scumpe, SteelSeries APEX 300 nu se bucura de mai multe zone de culoare. Toate tastele sunt iluminate cu alb si, deci, nu putem selecta cate o culoare pentru fiecare bloc de taste in parte. Partea buna este ca intensitatea iluminarii are 8 nivele de intensitate diferite, care sunt usor de personalizat. APEX 300 ne livreaza in mod constant nivelul perfect de iluminare dorit.

Si pentru ca am amintit de anti-ghosting, e bine de mentionat ca tastatura SteelSeries APEX 300 a fost vine echipata cu aceasta functie. Ce presupune anti-ghosting-ul? Daca pe o tastatura normala se pot apasa simultan pana la trei taste, tastaturile de gaming (via anti-ghosting) au capacitatea de a inregistra pana la 14 taste accesate intr-un interval foarte scurt de timp (1 secunda). De aici si diferentele majore dintre utilizatorii care folosesc o tastatura obisnuita si cei care se misca mult mai rapid, realizand foarte multe operatiuni in timp record, datorita tastaturii SteelSeries APEX 300.

8.6 Total Score
SteelSeries APEX 300

Utilizatorii pot personaliza jocul preferat alocand comenzi de joc si macro-uri tastelor programabile, ce faciliteaza acces usor si rapid la comenzi complexe.

Calitate / Pret
8.5
Performanta
7.5
Design
8.5
User Rating: 4.5 (1 vote)
Review Blog

Review Blog

Review Blog un ghid ce isi ajuta cititorii sa primeasca cele mai bune recomandari de produse insotite de review -uri, preturi si pareri...

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review Blog
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0