Telefon mobil Huawei P9 review

Evaluare articol: 4.6 (2 evaluari)

Lansarea oficiala a smartphone-ului Huawei P9 a avut loc cu putin timp in urma, in Londra, fiind disponibil acum si in oferta magazinului online eMag. A fost dotat cu 2 camere foto ce le putem include in topul celor mai interesante testate in 2016.

Selfie-urile sunt in continuare la mare cautare in randul utilizatorilor, ca de altfel si fotografiile obisnuite realizate cu ajutorul camerei foto amplasate pe spatele smartphone-urilor. Se duce o lupta pe toate planurile la nivel international. Daca despre Samsung si Apple se poate spune ca se bat pentru titlul de cea mai performanta camera in materie de rapiditate in declansare si stabilizare foto, ei bine, alte branduri importante din domeniu au inceput sa se concentreze asupra altor aspecte la fel de importante.

LG a iesit in fata cu modelul G5, despre care stim deja ca a fost prevazut cu doua camere foto principale (dintre care una de tip wide). Huawei, companie cu vanzari record, locul 3 in lume, ne surprinde prin intermediul modelului P9 cu o camera principala dubla.

Desi nu asistam tocmai la o premiera, Huawei Honor 6 Plus fiind echipat la randul sau cu o astfel de camera foto, merita subliniat faptul ca Huawei P9 utilizeaza tehnologii inovatoare si vine insotit de o serie de functionalitati pe care nu le-am intalnit pe terminalul lansat in 2015.

Telefon Huawei P9 review
Telefon Huawei P9 review

Design, ecran si constructia lui Huawei P9

Nu este pentru prima data cand ramanem cu gura cascata la vederea unui smartphone produs de Huawei. Modelele lansate in ultima perioada de compania chinezeasca au impresionat in mod constant printr-un design reusit. Sa ne aducem aminte de Huawei P7, cat de bine se simtea la atingere si cat de aratos era.

Huawei P9 se inscrie cu succes in acelasi tipar, in conditiile in care asiaticii au apelat la un corp unibody din metal. Utilizatorii pot alege intre doua finisaje: ceramic (metalul este imbracat de o suprafata din sticla) si un finisaj texturat de tip hairline (textura fina).

Forma dreptunghica a smarpthone-ului, cu colturile rotunjite, si micile detalii de pe cele doua parti (fata/ spate) ii ofera un grad de unicitate modelului recenzat. Ecranul este acoperit de sticla 2.5D, fiind cuprins de jur imprejur de o margine slim. Display-ul masoara 5.2″ in diagonala, beneficiind de rezolutie Full HD. Culorile redate sunt foarte puternice si luminoase, iar unghiurile de vizibilitate in raport cu ceea ce se cauta in momentul de fata.
Huawei P9 cantareste 144 de grame si are urmatoarele dimensiuni: 70.9 x 145 x 6.95 mm.

Huawei P9
Huawei P9

Despre performantele lui Huawei P9

Huawei a luat o decizie oarecum surprinzatoare in urma cu ceva timp, si anume integrarea propriilor procesoare in modelele lansate de compania mama. In aceeasi situatie ne aflam si aici, Hisilicon Kirin 955 fiind cel responsabil cu puterea de procesare a acestui terminal, in tandem cu 3GB de memorie RAM. Procesul este octa-core, cu patru nuclee tactate la 2.5 Ghz, respectiv alte patru de 1.8 Ghz. Specialistii din domeniu apreciaza ca acest procesor poate concura fara probleme cu Snapdragon 820.

Huawei P9 poate fi gasit spre vanzare si in versiunea cu 4GB memorie RAM. Asa cum era de asteptat, performantele livrate de P9 sunt la inaltimea asteptarilor. Experientele oferite de acest terminal sunt din cele mai placute, aparand mici lag-uri doar la actualizarea anumitor aplicatii.

Acumulatorul de 3.000 mAh ar trebui sa fie suficient de puternic pentru a asigura autonomia unui smartphone cu ecran de 5.2″, procesor cu 8 nuclee si sistem de operare Android v6.0 (Marshmallow) preinstalat.

Cum sunt camerele foto?

Privit pe piata de consum drept un „camera-phone”, chinezii de la Huawei au prevazut telefonul cu foarte multe functii interesante in acest sens. Alaturarea Huawei – Leica a facut posibila dotarea acestui smartphone cu doua camere performante, care dispun la randul lor de cate un senzor. Un senzor se ocupa de surprinderea imaginilor color, in timp ce celalalt senzor „lucreaza” doar pe imagini alb-negru.

Pentru combinarea celor doua fotografii realizate instantaneu, Huawei a recurs la un procesor de imagine care are drept sarcina livrarea celor mai bune contraste si culori. Utilizatorii care folosesc pentru prima data o astfel de camera vor fi cu siguranta impresionati in mod placut de performantele acesteia!

Daca nu am sti ca au fost realizate cu telefonul, am fi fost tentati sa credem ca respectivele cadre au fost surprinse cu ajutorul unui aparat de fotografiat. Camerele au fost prevazute cu o serie de filtre la care puteti apela ori de cate ori calitatea fotografiilor nu va multumeste pe deplin. La filmat aveti posibilitatea de a alege intre urmatoarele moduri: standard, vivid si smooth colours. Puteti folosi exclusiv camera foto monocroma pentru a observa anumite chestii care va preocupa in cadrul fotografiilor.

Calitatile camerelor foto ce echipeaza smartphone-ul Huawei P9 ne duc cu gandul la un aparat profesional, cu ajutorul caruia putem obtine efectul bokeh. Este vorba despre acel blur pe fundal necesar pentru ca atentia privitorului sa fie distribuita asupra elementului central al fotografiei realizate.

Blurul pe fundal se poate regla, la randul sau, utilizatorul putand opta pentru cat „bokeh” este necesar ca fotografia sa fie cat mai frumoasa. Totul in timp real, ca si in cazul unui aparat profesional DSLR.

Diafragma 2.2 si folosirea pixelilor mai mari ar trebui sa conduca la rezultate bune chiar si atunci cand lumina nu vine in cantitati suficiente. Blitz-ul integrat (Dual tone flash) ne ajuta de multe ori in obtinerea rezultatelor scontate.

Modelul de fata permite utilizarea a doua cartele SIM si are o memorie interna de 32 GB. Capacitatea de stocare poate fi suplimentata cu pana la 128 GB.

Huawei P9
Huawei P9
Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

We will be happy to hear your thoughts

      Lasa un comentariu

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      Review Blog
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0