Mini PC Intel Compute Stick STCK1A32WFCL

Personajul principal al recenziei este mini PC-ul Intel Compute Stick STCK1A32WFCL, despre care multi utilizatori sustin ca reprezinta o solutie foarte buna pentru a-ti transforma televizorul obisnuit intr-un smart TV cu performante excelente, beneficiind in acelasi timp de un procesor Intel® Atom™ Z3735F, cu patru nuclee, tactat la 1330 Mhz (Turboo Boost pana 1830 MHz), 2 GB de memorie RAM, 32 GB capacitate de stocare, sunet integrat si un pachet important de porturi (USB 2.0, HDMI si Card Reader). Partea de conectivitate a fost prevazuta cu tehnologie Bluetooth (v4.0) si modul wireless standard (802.11 b/g/n).

Mini PC-ul Intel Compute Stick STCK1A32WFCL functioneaza pe sistemul de operare Microsoft Windows 10, care se poate actualiza ocazional la cele mai noi versiuni aparute in online. Intel specifica de la bun inceput ca acest mini PC ar putea fi incompatibil cu o serie de dispozitive, insa nu se vorbeste in mod clar despre ce este vorba. Ramane sa aflati pe parcurs care sunt acestea.

Mini PC Intel Compute Stick STCK1A32WFCL
Mini PC Intel Compute Stick STCK1A32WFCL

De-a lungul timpului, Intel a mai creat device-uri asemanatoare cu acesta. Unul dintre acestea avea o configuratie foarte apropiata cu modelul recenzat, numai ca rula sistemul de operare Windows 8.1 cu Bing preinstalat. Mini PC-ul Lenovo IdeaCentre Stick 300, iarasi, se apropia ca performante de Intel Compute Stick STCK1A32WFCL, semn ca exista o piata si pentru astfel de produse.

Cu ajutorul acestui mini PC puteti rula Netflix sau HBO GO fara probleme pe tv-ul non-smart cu HDMI. Procesorul grafic ofera performante decente, ca de altfel si sunetul oferit. In cazul in care dispuneti de un televizor 4K, e foarte important sa stiti ca Intel Compute Stick STCK1A32WFCL poate reda cel mult continut de calitate Full HD.

O alta modalitate de utilizare a mini PC-ului propus de Intel consta in transformarea fiecarui monitor intr-un calculator. Conectati mini PC-ul la monitor folosindu-va de portul HDMI existent si il puteti folosi ca pe un calculator normal, insa cu resurse limitate. Daca procesorul suficient de puternic pentru mai multe genuri de operatiuni, nu acelasi lucru il putem spune si despre memoria interna a mini PC-ului. Cei 32 GB ne ajung pentru instalarea Windows-ului plus incarcarea catorva filme de calitate Full HD. Se poate conecta la mouse si tastatura cu ajutorul conexiunii Bluetooth 4.0 si, cel mai important, se poate conecta la internet cu ajutorul modulului Wi-Fi 802.11 b/g/n.

In schimb mini PC-ul Intel Compute Stick STCK1A32WFCL este foarte bun pentru situatiile cand aveti nevoie de un calculator capabil sa ruleze clipuri video, sa cititi ebook-uri, deschide fisiere word, fotografii, s.a.m.d. In mare parte, deci, este capabil sa realizeze cam tot ceea ce poate face si o tableta ieftina. Pretul cerut este comparabil cu cel al dispozitivului cu care a fost pus in oglinda.

8.3 Total Score

Cu ajutorul acestui mini PC puteti rula Netflix sau HBO GO fara probleme pe tv-ul non-smart. Procesorul grafic ofera performante decente, ca de altfel si sunetul oferit. In cazul in care dispuneti de un televizor 4K, e foarte important sa stiti ca Intel Compute Stick STCK1A32WFCL poate reda cel mult continut de calitate Full HD.

Calitate / Pret
8
Performanta
7.5
Design
8.5
User Rating: 4.33 (3 votes)
Review Blog

Review Blog

Review Blog un ghid ce isi ajuta cititorii sa primeasca cele mai bune recomandari de produse insotite de review -uri, preturi si pareri...

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review Blog
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0