Apple a inceput vanzarea Apple Watch 9 si Ultra 2 fara functia de oxigen din sange dupa decizia instantei de apel

Evaluare articol: 5 (1 evaluare)

Intr-o miscare surprinzatoare, Apple se pregateste sa lanseze pe piata Apple Watch 9 si Ultra 2 fara functia de masurare a oxigenului din sange, ca urmare a deciziei unei instante de apel din SUA. Aceasta decizie a fost luata in contextul eforturilor continue ale companiei de a contesta hotararea ITC (Comisia de Comert International) care sustine ca senzorul de oxigen din sange al Apple Watch incalca doua brevete detinute de compania de dispozitive medicale Masimo.

In urma respingerii cererii Apple de a suspenda interdictia privind vanzarea Apple Watch 9 si Ultra 2, impusa de ITC, compania se vede obligata sa renunte la functionalitatea de pulsoximetrie incepand cu data de 18 ianuarie, ora 17:00 ET.

Cu toate acestea, gigantul tehnologic are deja un plan de actiune. Intr-o declaratie oficiala pentru 9to5Mac, Apple a confirmat ca va aduce pe piata versiuni ale Apple Watch Series 9 si Ultra 2 fara functia de masurare a oxigenului din sange, in conformitate cu decizia instantei. Aceste modele vor fi disponibile incepand cu 18 ianuarie la ora 6:00 PT pe site-ul oficial apple.com si in magazinele Apple.

„Apelul Apple este in desfasurare, si noi credem ca Curtea de Apel pentru Circuitul Federal a SUA ar trebui sa anuleze decizia USITC. Suntem in total dezacord cu decizia USITC si cu ordinele rezultate”, a precizat Apple in declaratia sa.

Apple vinde Watch 9 si Ultra 2 Fara Functia de Oxigen

Compania isi exprima in continuare increderea ca procesul de apel va duce la revenirea functiei de masurare a oxigenului din sange pe modelele de Apple Watch afectate dupa 18 ianuarie. Utilizatorii vor avea, totusi, acces la aplicatia respectiva, dar vor vedea un mesaj care anunta ca aceasta nu mai este disponibila, indrumandu-i sa gaseasca mai multe informatii in aplicatia Health de pe iPhone.

Desi aceasta miscare nu afecteaza posesorii actuali ai Apple Watch cu functionalitatea de oxigen din sange, ea este menita sa pastreze produsul pe piata in timp ce lupta legala continua. Intr-un demers anteriu, Administratia Vamala din SUA a decis ca schimbarile propuse la nivel de software pentru eliminarea functionalitatii respective nu intra sub incidenta hotararii ITC.

Aceasta nu este prima data cand Apple este fortata sa renunte la caracteristici hardware ale Apple Watch. Cu toate acestea, istoria ne arata ca, in ciuda acestor obstacole, compania nu cedeaza usor si isi mentine angajamentul fata de inovatie si imbunatatirea constanta a produselor sale. Intre timp, procesul de apel este asteptat sa dureze cel putin un an, deschizand speculatii cu privire la evolutia viitoare a acestui caz.

Citeste si:

Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

We will be happy to hear your thoughts

   Lasa un comentariu

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Review Blog
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0