Probleme Spalare? De ce nu stoarce masina de spalat

Evaluare articol: 5 (1 evaluare)

Aveti probleme cu masina de spalat care refuza sa stoarca hainele? Aceasta neplacere va poate da peste cap ziua si crea neplaceri. Inainte de a chema un specialist, sunt cateva verificari simple pe care le puteti face singuri. Va ofer in acest articol cateva sfaturi utile pentru situatia cand masina de spalat nu stoarce, ca sa puteti intelege mai bine problema si sa stiti ce sa faceti. Haideti sa vedem impreuna cum puteti rezolva rapid si usor problema, fara a pierde timp si bani. Sa punem masina de spalat la punct!

Simptome comune cand masina de spalat nu stoarce

Principalele simptome care indica faptul ca masina de spalat nu isi indeplineste corespunzator functia de stoarcere includ:

 • Rufe excesiv de umede la finalul ciclului de spalare, necesitand timp suplimentar de uscare sau chiar o stoarcere manuala.
 • Cicluri de spalare prelungite, unde masina pare sa ramana blocata in faza de stoarcere.
 • Zgomote neobisnuite sau vibratii excesive in timpul fazei de stoarcere, semn al unor posibile defectiuni mecanice sau dezechilibre.
 • Coduri de eroare afisate pe panoul de control, indicand probleme specifice legate de functia de stoarcere.

De ce nu stoarce masina de spalat eficient hainele

Cand intampinati problema unei masini de spalat care nu stoarce, poate fi frustrant sa gasiti hainele inca pline de apa la finalul ciclului. Acest disconfort este un semnal ca trebuie sa identificati cauzele masinii de spalat care nu stoarce pentru a putea interveni corespunzator. Urmatoarele puncte descriu cateva dintre cele mai comune motive pentru care acest neajuns poate aparea.

de ce nu mai stoarce masina de spalat

Cauze Comune

Probleme legate de alimentarea cu apa

Una dintre primele aspecte de verificat cand masina de spalat nu stoarce este legata de alimentarea cu apa. Daca masina nu poate sa evacueze apa corespunzator, ciclul de stoarcere nu va putea incepe. Acest lucru poate fi cauzat de un furtun de evacuare infundat sau de o pompa de evacuare defectuoasa. Verificarea si curatarea regulata a furtunului de evacuare si a pompei pot preveni aceasta problema.

Probleme ale motorului

Motorul este inima masinii de spalat, iar orice disfunctionalitate a acestuia poate afecta capacitatea de stoarcere. Supraincalzirea, uzura sau defectele electrice sunt probleme comune ale motorului care necesita atentia unui specialist.

Sistemul de evacuare defectuos

Sistemul de evacuare joaca un rol important in procesul de stoarcere. Filtru de scame sau o pompa plina de resturi poate impiedica evacuarea apei si afecta ciclul de stoarcere. Verificarea regulata a sistemului de evacuare si inlaturarea oricarui blocaj pot asigura functionarea optima a masinii de spalat.

Balansul incorect al incarcaturii

O incarcatura de rufe neechilibrata poate, de asemenea, sa previna stoarcerea eficienta. Daca rufele sunt aglomerate de o parte a tamburului, masina de spalat poate detecta un dezechilibru si poate opri ciclul de stoarcere pentru a preveni daunele mecanice. Distribuirea uniforma a rufelor in tambur poate solutiona aceasta problema.

Solutii si Recomandari pentru stoarcerea rufelor

Solutii si Recomandari

Cand va confruntati cu situatia in care masina de spalat nu stoarce eficient, este important sa aveti la indemana informatii si instructiuni clare pentru depanare si reparatie. Urmatorii pasi va pot ajuta sa mentineti masina de spalat rufe in stare optima de functionare:

 • Curatarea regulata a filtrului si a furtunului de evacuare: Aceasta previne acumularea de resturi si obiecte mici care pot obstructiona fluxul de apa, afectand capacitatea masinii de a stoarce eficient.
 • Verificarea periodica a curelei de transmisie: O curea uzata sau slabita poate reduce eficienta cu care tamburul masinii de spalat se roteste, influentand negativ procesul de stoarcere.
 • Utilizarea corespunzatoare a detergentului: Folosirea unei cantitati excesive de detergent poate crea prea multa spuma, interferand cu capacitatea masinii de a stoarce rufele corect.

Prin aplicarea acestor sfaturi pentru intretinerea preventiva, puteti extinde durata de viata a masinii de spalat rufe, asigurandu-va ca aceasta functioneaza la capacitate maxima si puteti evita problemele precum de ce nu mai stoarce masina de spalat.

Cum sa curatati filtrul si furtunul de evacuare

Aceste componente joaca roluri importante in procesul de stoarcere, iar curatarea lor poate rezolva eficient problema.

Pasul 1: Localizarea si accesarea filtrului

In primul rand, este important sa opriti alimentarea cu energie electrica a masinii de spalat pentru a preveni accidentele. Filtrul, de obicei situat in partea frontala inferioara a masinii, poate fi acoperit de un panou sau o clapeta. Dupa deschiderea acesteia, pregatiti un recipient pentru a colecta apa care s-ar putea scurge.

Pasul 2: Curatarea filtrului

Dupa indepartarea filtrului, verificati-l pentru obiecte straine sau acumulari de scame si resturi. Curatati-l sub un jet puternic de apa sau folositi o periuta pentru a indeparta particulele mai rezistente. Este important sa verificati si cavitatea din care a fost indepartat filtrul, unde pot ramane obiecte blocate.

indepartare filtru masina de spalat rufe

Pasul 3: Verificarea si curatarea furtunului de evacuare

Furtunul de evacuare, care transporta apa din masina de spalat catre canalizare, poate fi de asemenea blocat. Deconectati furtunul de la masina de spalat si de la sistemul de canalizare si inspectati-l pentru obstructii. Curatarea se poate face sufland aer prin el sau folosind un obiect lung si flexibil pentru a indeparta blocajele.

Curatarea regulata a filtrului si a furtunului de evacuare nu numai ca poate rezolva problema in care masina de spalat rufe nu mai stoarce, dar poate si prelungi durata de viata a aparatului. Prin mentinerea unui flux neintrerupt al apei, masina de spalat va functiona la capacitate maxima, asigurandu-va ca rufele vor fi spalate si stoarse eficient.

Concluzie

In concluzie, intelegerea profunda a cauzelor care pot duce la situatia in care masina de spalat nu mai stoarce, precum si cunoasterea pasilor specifici de urmat pentru solutionarea acestei probleme, va va permite sa gestionati mai eficient si mai linistit aceasta provocare casnica. Incurajam fiecare utilizator sa adopte o rutina de intretinere preventiva si sa actioneze prompt la primele semne ale unei defectiuni, pentru a mentine performanta optima a masinii de spalat rufe.

Intrebari Frecvente

Ce fac daca masina de spalat nu stoarce deloc?

Daca masina de spalat nu mai stoarce, exista cativa pasi pe care ii puteti urma pentru a incerca sa rezolvati problema:
Verificati alimentarea cu energie electrica: Asigurati-va ca masina de spalat este conectata corect si ca nu exista probleme la nivelul sursei de alimentare.
Inspectati filtrul de scame si furtunul de evacuare: O blocare la nivelul acestora poate impiedica apa sa fie evacuata corect, afectand procesul de stoarcere.
Evaluarea incarcaturii de rufe: O incarcatura dezechilibrata poate cauza probleme in procesul de stoarcere. Redistribuiti rufele in tambur si incercati din nou.

Pot sa repar singur masina de spalat daca nu mai stoarce?

Repararea unei masini de spalat care nu stoarce depinde de complexitatea problemei si de nivelul dumneavoastra de competenta in domeniul reparatiilor electrocasnice. Pentru probleme simple, cum ar fi curatarea filtrului de scame sau verificarea furtunului de evacuare, majoritatea utilizatorilor pot efectua reparatiile necesare fara asistenta profesionala.

Cat de des ar trebui sa verific si sa curat filtrul masinii de spalat?

Este recomandat sa verificati si sa curatati filtrul la fiecare 1-2 luni, in functie de frecventa utilizarii masinii si de tipul de rufe spalate. O intretinere regulata poate preveni problemele legate de stoarcerea rufelor.

Este normal ca masina de spalat sa faca zgomote ciudate daca nu stoarce corect?

Daca observati zgomote ciudate in timpul ciclului de stoarcere, acest lucru poate fi un semn al unei probleme mecanice, cum ar fi un obiect strain prins in tambur sau o defectiune a motorului.

Ce rol joaca sistemul de evacuare in procesul de stoarcere?

Sistemul de evacuare este important pentru un ciclu de stoarcere eficient. Daca acesta este blocat sau defect, apa nu va fi evacuata corect, impiedicand stoarcerea.

Ce cauzeaza problemele legate de alimentarea cu apa?

Un furtun de evacuare infundat sau o pompa de evacuare defectuoasa pot impiedica evacuarea apei, prevenind astfel ciclul de stoarcere.

Citeste si:

Lara Zimnicel
Lara Zimnicel

Numele meu este Lara, si sunt aici pentru a impartasi cu voi pasiunea si cunostintele mele despre lumea vasta a electrocasnicelor. Scrisul este nu doar profesia mea, ci si pasiunea mea, iar prin cuvintele mele, imi propun sa va ofer sfaturi valoroase si recomandari bine fundamentate care sa va ghideze in alegerea celor mai potrivite aparate pentru casa voastra.De-a lungul carierei mele in domeniul jurnalismului de tehnologie si recenziilor de produse, am acumulat peste 10 ani de experienta, contribuind atat la publicatii online de nisa, cat si la platforme multimedia de renume. Am evoluat de la redactor de continut la editor sef, ceea ce mi-a permis sa dezvolt o intelegere aprofundata a industriei produselor tehnologice si sa imi perfectionez abilitatile de analiza critica si editoriala. Sunt mandra de abilitatea mea de a identifica si prezenta produsele care ofera cel mai bun raport calitate-pret pentru cititorii nostri, contribuind astfel la decizii de cumparare informate si la cresterea increderii in recomandarile noastre. Cu o pasiune neclintita pentru tehnologie si o dedicare constanta pentru a ramane la curent cu cele mai recente inovatii, ma straduiesc sa aducem in fata publicului nostru recenzii obiective, detaliate si de incredere.

We will be happy to hear your thoughts

   Lasa un comentariu

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Review Blog
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0