De ce picura supapa de siguranta la boilerul electric

Evaluare articol: 4.5 (2 evaluari)

Pentru un necunoscator, aparatura electrica de incalzire a apei poate parea complexa, iar un boiler care incepe sa picure poate fi destul de alarmant. Totusi, este important sa stim ca exista o explicatie simpla si logica pentru majoritatea problemelor, inclusiv pentru picurarea supapei de siguranta la un boiler electric. In acest articol, vom analiza diferitele cauze ale acestei probleme si modul in care acestea pot fi remediate.

Functionarea unui boiler electric

Pentru a intelege de ce picura supapa de siguranta, trebuie mai intai sa intelegem cum functioneaza un boiler electric. Acesta este un aparat care foloseste rezistente electrice pentru a incalzi apa. Boilerul (vezi mai multe tipuri de boilere) este echipat cu un termostat care controleaza temperatura apei, iar atunci cand apa atinge temperatura dorita, acesta intrerupe alimentarea cu curent a rezistentei. Boilerul are de asemenea o supapa de siguranta, care este menita sa previna eventualele accidente prin eliberarea presiunii in caz de suprasolicitare.

Rolul supapei de siguranta

Supapa de siguranta a boilerului este un element de protectie esential. Aceasta are rolul de a elibera presiunea din interiorul boilerului atunci cand aceasta depaseste limita sigura, prevenind astfel posibile accidente. In mod normal, supapa de siguranta nu ar trebui sa picure, insa exista situatii in care acest lucru se intampla.

Rolul supapei de siguranta

De ce picura supapa de siguranta la boilerul electric

Presiunea crescuta a apei

Una dintre cele mai comune cauze ale picurarii supapei de siguranta este presiunea crescuta a apei in sistem. Cand apa se incalzeste in boiler, se produce o expansiune a volumului acesteia, ceea ce duce la cresterea presiunii. Daca aceasta presiune nu este eliberata in mod corespunzator, supapa de siguranta se va activa si va incepe sa picure.

Defectiuni ale supapei de siguranta

O alta cauza posibila este defectarea supapei de siguranta. O supapa care nu se inchide corect dupa ce a eliberat presiunea poate incepe sa picure. De asemenea, calcarul si alte depuneri pot bloca supapa, facand-o sa functioneze incorect.

Probleme legate de termostat

Daca termostatul boilerului este defect sau setat la o temperatura prea inalta, acesta poate duce la supraincalzirea apei, ceea ce poate duce la cresterea presiunii si, in consecinta, la picurarea supapei de siguranta.

Solutii pentru picurarea supapei de siguranta

Solutii pentru picurarea supapei de siguranta

Verificarea si reglarea presiunii apei

Daca presiunea apei este prea mare, aceasta poate fi ajustata prin intermediul unui reductor de presiune instalat pe conducta de alimentare cu apa. De asemenea, poate fi necesara verificarea si ajustarea presiunii in cazul in care se utilizeaza un vas de expansiune.

Inlocuirea supapei de siguranta

Daca supapa de siguranta este defecta, cea mai sigura solutie este inlocuirea acesteia. Acest lucru ar trebui sa fie efectuat de un profesionist, pentru a asigura o instalare corecta si sigura.

Verificarea si ajustarea termostatului

Daca termostatul este problema, acesta poate fi ajustat sau inlocuit. Acest lucru ar trebui sa fie efectuat de un profesionist, pentru a asigura o functionare corecta si sigura.

In concluzie

Picurarea supapei de siguranta la un boiler electric poate fi cauzata de o serie de factori, de la presiunea crescuta a apei la defecte ale componentelor. In orice caz, este important sa se actioneze rapid pentru a remedia problema, pentru a preveni deteriorarea ulterioara a boilerului si pentru a asigura o functionare sigura. Este recomandat sa consultati un profesionist daca aveti probleme cu boilerul dvs., pentru a asigura o diagnosticare si o reparatie corecte.

Citeste si:

Mirel
We will be happy to hear your thoughts

   Lasa un comentariu

   Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

   Review Blog
   Logo
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0