Reduceri

Cel mai bun aer conditionat Daewoo

Incepand din anul 1999, compania de electronice Daewoo Electronics ofera pe piata o gama larga de produse competitive, cu un raport pret-calitate foarte bun. Printre produsele oferite de acestia putem enumera: frigidere, masini de spalat, cuptoare cu microunde, televizoare, dar si aparate de aer conditionat ce sunt foarte ieftine si apreciate pe piata din Romania.

Aparatele de aer conditionat Daewoo care sunt disponibile in magazinele romanesti au puterea cuprinsa intre 7000 si 24000 BTU, fac parte din clase de eficienta energetica buna, nivelul de zgomot produs de catre compresor este redus, iar unele dintre acestea beneficiaza chiar de Wi-Fi pentru a putea fi controlate de la distanta, oricand, de pe smartphone-ul dumneavoastra. In cele ce urmeaza vom prezenta o lista cu cele mai bune aparate de aer conditionat disponibile in anul 2021.

Cel mai ieftin aer conditionat Daewoo de 9000 BTU: Daewoo DSB-H09A0KLH-VW

Cel mai ieftin aer conditionat Daewoo de 9000 BTU

Vezi cel mai bun pret de azi 16 Mai 2022 Daewoo DSB-H09A0KLH-VW 9000 BTU

eMag | Badabum | IT Galaxy

Se zice ca „ieftin si bun” nu exista. Ei bine, nu este o regula generala. Daca aveti nevoie de un aparat de aer conditionat cu un pret redus, putere suficienta pentru o suprafata de pana la 25 metri patrati si care are un aspect simplu si elegant, atunci modelul DSB-H09A0KLH-VW de la Daewoo este alegerea perfecta pentru dumneavoastra.

Culoarea acestuia este alba, montarea se face obisnuit – pe perete, capacitatea de racire (puterea) este de 9000 BTU si face parte din clasa de eficienta energetica A++. Avand un consum de energie electrica de doar 800 W pentru functia de racire si 699 W pentru cea de incalzire, Daewoo DSB-H09A0KLH-VW devine cel mai economic aparat de aer conditionat din lista noastra.

Da, ati auzit bine! Acest aparat este unul de tip Inverter, asadar este capabil sa ofere patru functii diferite de climatizare: racire, incalzire, dezumidificare si ventilatie. Un aspect foarte important este faptul ca aparatul de aer conditionat Daewoo DSB-H09A0KLH-VW vine cu functie WiFi, extrem de rar intalnita in cazul modelelor cu pret redus. Aceasta va ofera posibilitatea de a controla si seta aparatul de la distanta, de pe smartphone-ul dumneavoastra, prin intermediul aplicatiei mobile. In plus, telecomanda este inzestrata cu functia „I Feel Function” – fiind prevazuta cu un senzor ce citeste temperatura in jurul acesteia si o transmite catre aparatul de aer conditionat pentru a ajusta corect fluxul de aer.

cel mai ieftin aer conditionat 9000 btu
Daewoo DSB-H09A0KLH-VW cel mai ieftin aer conditionat de 9000 BTU

Ca tot vorbim de fluxul de aer, „4 Way Swing” este o functie ce permite setarea acestuia atat verticala cat si orizontala astfel incat aerul furnizat de aparat sa fie impartit uniform in toata incaperea. Nivelul de zgomot emis de unitatea interioara este de doar 32 dB in prima treapta de ventilatie si poate ajunge pana la 50 dB maximum. Prin apasarea butonului „Turbo” de pe telecomanda veti descoperi tehnologia „Turbo Heating and Cooling” prin care aparatul va raci incaperea la temperatura minima (16 grade Celsius) sau o va incalzi la temperatura maxima (31 grade Celsius) intr-un timp mai scurt decat cel obisnuit – insa fara a afecta consumul de energie electrica.

Display-ul de pe suprafata aparatului de aer conditionat Daewoo DSB-H09A0KLH-VW este de tip ascuns, iar daca sunteti deranjati pe timpul noptii de catre iluminarea acestuia il veti putea stinge. Cu ajutorul functiei „Auto Restart” aparatul va porni singur si va reveni la ultima setare in cazul unei pene de energie electrica, iar functia „24 Hours Timer” permite setarea aparatului sa porneasca si sa se opreasca automat la intervale prestabilite cuprinse intre 30 de minute si 24 de ore.

Daewoo DSB-H09A0KLH-VW
Daewoo DSB-H09A0KLH-VW

O alta functie utila si interesanta ce vine in dotarea modelului Daewoo DSB-H09A0KLH-VW este „Sleeping Mode”, care odata pornita intra intr-un program ce scade sau creste temperatura cu 1°C pe ora timp de 2 ore, dupa care o mentine timp de 8 ore la ultima valoare setata. Aceasta facilitate ofera atat un somn confortabil dar va veti bucura si de economii semnificative la consumul de energie electrica. In plus, datorita „Wide Range” – volumul mare de aer poate fi distribuit la o distanta de pana la 18 metri fata de unitatea interioara, filtrul de purificare al aerului este de tip lavabil si permite o utilizare indelungata, iar functia „Dry Function” mentine umiditatea aerului la parametri optimi avand grija de sanatatea dumneavoastra.

Toate aceste specificatii, functii si facilitati sunt disponibile la un pret de aproximativ 1500 ron in functie de magazinul ales si de catre oferta din momentul cumpararii, pret ce include si kit-ul de instalare. Este o oferta extrem de interesanta avand in vedere raportul calitate-pret, mai ales daca ne reamintim si faptul ca dispune de tehnologie WiFi si il putem controla oricand de la distanta. Cel mai mic pret si cu transport rapid, l-am gasit AICI.


Cel mai ieftin aer conditionat Daewoo de 12000 BTU: Daewoo DSB-H12A0KLH-VW

Daewoo DSB-H12A0KLH-VW

Vezi cel mai bun pret de azi 16 Mai 2022 Daewoo DSB-H12A0KLH-V 12000 BTU

eMag | Badabum | IT Galaxy

Daca ceea ce cautati este un aparat de aer conditionat ieftin, dar in acelasi timp de calitate, atunci Daewoo DSB-H12A0KLH-VW ti se potriveste de minune. Pretul sau la momentul scrierii acestui articol este de aproximativ 1700 ron, pret ce poate varia in functie de perioada din an sau oferta disponibila la momentul cumpararii, in cadrul magazinului pe care l-ati ales. Acest pret include kit-ul de instalare ce contine: cele doua conducte de 3 metri lungime, bucsa izolanta, mastic pentru etansare, suruburi, teava de scurgere a condensului, cablu de conectare – practic tot ceea ce aveti nevoie.

Culoarea aparatului este alba si are un aspect placut si elegant. Puterea de lucru este de 12000 BTU fiind suficienta pentru o locuinta cu suprafata maxima de pana la 20-30 metri patrati. Fiind un aparat de tip inverter, Daewoo DSB-H12A0KLH-VW ofera atat functie de racire cat si de incalzire a aerului din locuinta dumneavoastra, conferind un confort sporit prin evitarea variatiilor de temperatura ale curentului de aer.

Consumul de energie electrica este redus – aparatul incadrandu-se in clasa de eficienta energetica A++, mai exact 1130 W consum nominal pentru partea de racire si 922 W pentru incalzire.

Debitul maxim de aer oferit de acest aparat de aer conditionat este de 550 m³/h iar nivelul de zgomot emis de unitatea interioara este redus pana la 32 dB in prima treapta de ventilatie, datorita tehnologiei „Low Noise Level”. Prin apasarea butonului „Turbo” se activeaza functia „Turbo Heating and Cooling” ce va ofera posibilitatea racirii mai rapida a incaperii pana la temperatura minima de 16 grade Celsius, sau a incalzirii rapide la temperatura maxima de 31 grade.

Daewoo DSB-H12A0KLH-VW
Cel mai ieftin aer conditionat Daewoo de 12000 BTU

Functia „4 Way Swing” va ofera posibilitatea sa setati distribuirea debitului de aer atat orizontal cat si vertical, incat sa fie impartit uniform pe toata suprafata incaperii. Display-ul este de tip „Hidden Display” si ofera posibilitatea opririi iluminarii in cazul in care va deranjeaza.

Daewoo DSB-H12A0KLH-VW beneficiaza si de functie auto-restart (reporneste automat si revine la ultimele setari in cazul unei pene de curent), 24 Hours Timer (puteti seta sa porneasca sau sa se opreasca singur la intervale cuprinse intre 30 minute si 1 ora) si Sleeping Mode (in primele 2 ore temperatura creste sau scade cu 1°C pe ora timp de 2 ore, apoi ramane constanta timp de 8 ore).

Debitul de aer poate fi distribuit pe o distanta de pana la 18 metri fata de unitatea interioara, datorita tehnologiei „Wide Range”. Filtrul de purificare al aerului este unul cu densitate marita si poate fi utilizat pe o perioada indelungata datorita faptului ca este lavabil.

Umiditatea din incapere este controlata si mentinuta la un nivel optim datorita functiei „Dry Function” si protejeaza sanatatea dumneavoastra de probleme precum: durerile de cap, iritatiile ochilor, nasului, gatului sau simpla scadere a imunitatii. Mai multe pareri ale clientilor care deja l-au cumparat puteti citi AICI.


Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 18000 BTU: Daewoo DSB-H1801JLH-VK

Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 18000 BTU Daewoo DSB-H1801JLH-VK

Vezi cel mai bun pret de azi 16 Mai 2022 Daewoo DSB-H1801JLH-VK 18000 BTU

eMag | Badabum | ITGalaxy | PCGarage | Flanco

Daca doriti un aparat de aer conditionat cu o putere mai mare decat a modelului precedent, atunci Daewoo DSB-H1801JLH-VK este alegerea perfecta, fiind considerat cel mai bun model cu putere de 18000 BTU. Culoarea acestuia este alba, este destinat utilizarii rezidentiale si se monteaza pe perete, fiind recomandat pentru incaperi cu suprafete de pana la maximum 40-50 metri pastrati – daca amplasarea se face corect.

Ca si modelul de mai sus, Daewoo DSB-H1801JLH-VK este inzestrat cu un compresor de tip „Eco Inverter” care asigura atat functie de racire cat si de incalzire a locuintei dumneavoastra, totul facandu-se cu un consum redus al energiei electrice consumate in timp ce ofera un confort sporit prin evitarea variatiilor de temperatura ale curentului de aer.

Referitor la consumul de energie electrica, aparatul este economic – facand parte din clasa energetica A++ pentru functia de racire (consum nominal de 1530 W) si clasa A+ pentru functia de incalzire (consum nominal de 1550 W). Temparatura minima a aerului oferit este de 15 grade Celsius, iar cea maxima de 30 grade.

Din punct de vedere al zgomotului produs, aparatul de aer conditionat Daewoo DSB-H1801JLH-VK nu va face probleme nici pentru persoanele extrem de sensibile, acesta fiind de doar 37 dB in prima treapta de ventilare, aspect oferit de functia „Low Noise Level”. Pe partea de climatizare, acesta ofera 4 functii si anume: incalzire, racire, ventilare si dezumidificare – deci il puteti folosi si pentru improspatarea sau dezumidificarea aerului din incapere. Puterea mare de lucru ii poate oferi statutul de cel mai bun aer conditionat pentru incalzire.

Daewoo DSB-H1801JLH-VK

Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 18000 BTU

Ca si caracteristici speciale pentru Daewoo DSB-H1801JLH-VK, putem enumera:

  • 24 Hours Timer: puteti seta sa porneasca sau sa se opreasca automat la intervale de 30 min – 24 h
  • Auto Restart: reporneste automat in cazul intreruperii energiei electrice
  • Functie Turbo: asigura o racire sau incalzire mai rapida la temperatura minima sau maxima, pastrand consumul de energie electrica redus
  • Sleep/Night mode: scade sau creste temperatura cu 1°C pe ora timp de 2 ore, dupa care o mentine timp de 8 ore
  • Dry: asigura umiditatea optima a aerului pentru a avea grija de sanatatea dumneavoastra
  • Hidden Display si Display Function: puteti ascunde LED-urile si indicatorii de stare de pe suprafata aparatului

Filtrul aparatului de aer conditionat Daewoo DSB-H1801JLH-VK este unul cu densitate marita si permite spalarea si curatarea deci ofera o utilizare indelungata. Functia „Wide Range” asigura o distribuire a aerului pe o distanta de pana la 18 metri fata de unitatea interioara, furnizand un volum mare de aer ce poate ajunge pana la 800 m³/h.

Ca si in cazul celorlalte aparate de aer conditionat Daewoo, pachetul contine un kit de instalare ce contine tot ceea ce aveti nevoie pentru montarea acestuia in locuinta dumneavoastra. Atat termenul de instalare cat si pretul montajului pentru acest aparat il gasiti AICI.


Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 24000 BTU: Daewoo DSB-H2401JLH-VK

Daewoo DSB-H2401JLH-VK Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 24000 BTU

Vezi cel mai bun pret de azi 16 Mai 2022 Daewoo DSB-H2401JLH-VK 24000 BTU

eMag | Badabum | IT Galaxy

Daewoo DSB-H2401JLH-VK este cel mai bun aparat de aer conditionat cu puterea de 24000 BTU pe care producatorul il ofera, pretul acestuia fiind de aproximativ 3500 lei, in functie de oferta valabila la momentul cumpararii. Este un aparat cu destinatie rezidentiala, se monteaza pe perete si este recomandat pentru incaperi cu suprafata de pana la 60 – 70 metri patrati.

Compresorul aparatului de aer conditionat Daewoo DSB-H2401JLH-VK este de tip inverter, asadar se poate folosi si pentru incalzirea incaperii, atata timp cat temperatura exterioara nu este mai mica de -15 grade Celsius. Clasa energetica de racire din care face parte este A++, asadar consumul de energie electrica este redus, mai exact: 1980 W consum nominal la racire si 2050 W consum nominal la incalzire.

Tehnologia „Eco High Efficiency” ofera o capacitate ridicata de racire cu un consum minim de energie electrica. „Low Noise Level” face aparatul de aer conditionat sa devina foarte silentios, avand un nivel de zgomot de doar 40 dB in prima treapta de ventilare. Functia „Turbo Heating and Cooling” ofera posibilitatea racirii la temperatura minima (16 grade Celsius) sau incalzirii la temperatura maxima (31 grade Celsius) a incaperii intr-un timp mai scurt, dar economisind in acelasi timp energie electrica. Starea de functionare a aparatului poate fi urmarita pe display-ul cu tehnologie „Hidden Display”, care ofera casei dumneavoastra o nota de eleganta si minimalism. LED-urile de pe suprafata acestuia pot fi oprite sau pornite in functie de preferintele dumneavoastra.

Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 24000 BTU

Cel mai bun aer conditionat Daewoo de 24000 BTU

Aparatul de aer conditionat Daewoo DSB-H2401JLH-VK dispune de inca o functie interesanta, si anume „Auto Restart” care asigura repornirea automata a acestuia in cazul unei pene de energie electrica, pastrand setarile reglate anterior. Prin functia „24 Hours Timer” puteti seta aparatul sa porneasca sau sa se opreasca singur, reglaj ce poate fi facut pe intervale intre 30 de minute si 24 de ore. Wide Range ofera o distributie a aerului ce poate ajunge la distanta de pana la 18 metri fata de locul in care este amplasata unitatea interioara. Filtrul de tip „Easy Cleaning Filter” este de tip lavabil, fiind usor de curatat si permite o utilizare indelungata. Functia „Dry” are grija de sanatatea dumneavoastra mentinand aerul in parametri optimi de umiditate.

Daewoo DSB-H2401JLH-VK este un aparat de 24000 BTU ce vine cu kit de instalare inclus, acesta continand doua conducte de conectare de 3 metri lungime, un liant de instalare, o bucsa izolanta, un mastic de etansare, 6 suruburi, teava de scurgere si cablu de conectare – ambele avand 3 metri lungime. In kit nu sunt incluse consolele pentru unitatea externa, pe care va trebui sa le achizitionati separat dintr-un magazin de bricolaj sau de la firma care va face instalarea, in functie de tipul peretelui exterior al locuintei dumneavoastra. Cel mai mic pret si cu transport rapid, l-am gasit AICI.


Pret montaj aer conditionat – Instalare aer conditionat Daewoo

Daca tocmai ati achizitionat un aparat de aer conditionat fara kit de instalare inclus, sau fara serviciu de montaj oferit gratuit, atunci veti avea nevoie de acestea si va trebui sa le achizitionati separat.

Montajul unui aparat de aer conditionat este o munca destul de grea si aveti nevoie atat de aparatura dedicata cat si de cunoasterea in detaliu a anumitor aspecte pentru a va asigura ca faceti lucrurile bine. Recomandam sa lasati acest aspect la indemana profesionistilor.

Tarifele pentru acest serviciu difera in functie de anumite criterii, si anume: daca aveti kit de instalare inclus in pachet atunci cand cumparati aparatul de aer conditionat, sau nu; de asemenea, ce capacitate de racire are aparatul.

Spre exemplu, pentru aparatele cu capacitate de racire intre 9000 si 12000 BTU costul serviciului de montaj este de 430 lei daca aveti deja kit-ul de instalare sau 500 lei daca kit-ul va fi oferit de catre echipa de montaj. La aparatele mai mari, de pana la 24000 BTU, costul fiind de 530 lei indiferent daca aveti sau nu kit-ul inclus in pachet. Aceste preturi pot varia in functie de operatiunile suplimentare necesare. Spre exemplu, daca traseul pentru conducte necesita o lungime mai mare, daca se trece prin pereti de zidarie, daca trebuie demontat un aparat vechi, etc. – va vor fi percepute tarife suplimentare si trebuie sa consultati aceste aspecte atunci cand achizitionati serviciul. Lista cu preturi si instalatori autorizati o gasiti AICI.

De asemenea, in cazul in care aveti deja un aparat de aer conditionat montat si doriti igienizarea acestuia, serviciul va poate fi oferit la un pret de aproximativ 150 lei intr-un termen de 3-5 zile lucratoare. Igienizarea este importanta pentru sanatatea dumneavoastra si a familiei, iar daca nu o faceti la timp riscati sa declansati probleme respiratorii. In interiorul filtrelor aparatului se pot acumula microbi si bacterii, care ajung inapoi in aerul din incapere. De asemenea, prin igienizare veti prelungi durata de viata a aparatului dumneavoastra de aer conditionat. Aceasta igienizare este recomandat sa se faca de doua ori pe an, primavara si toamna pentru a va bucura de un mediu sanatos si sigur. Mai multe detalii despre serviciul de igienizare/curatare si preturi gasiti AICI.

Cati BTU trebuie sa aiba aerul conditionat?

Daca sunteti la inceputul procesului de cautare si doriti cel mai bun aer conditionat, pe langa functiile si tehnologiile pe care le ofera, in primul rand trebuie sa tineti cont de puterea de racire, adica cati BTU are. BTU inseamna „British Thermal Unit” si reprezinta unitatea de masura pentru puterea de racire, 1 BTU fiind egal cu 293 W. Puterea aparatului de aer conditionat va trebui aleasa in functie de suprafata pe care doriti sa o raciti / incalziti, dar si timpul maxim in care vreti sa se ajunga la o temperatura setata. Puterea se refera la capacitatea de racire pe ora, asadar vorbim de BTU/h.

Daca pentru spatiile mici cu suprafete de pana la 25-30 metri patrati poate fi de ajuns un aparat de aer conditionat cu putere de aproximativ 9000 BTU, pentru spatiile mai mari cuprinse intre 40-70 metri patrati este recomandat un aparat de 18000 – 24000 BTU.

Daca doriti ca aceeasi suprafata sa fie racita sau incalzita intr-un timp mai scurt, atunci puteti lua in calcul achizitia unui aparat cu o putere mai mare decat cea necesara, insa tineti cont si de faptul ca acesta va fi mai zgomotos. In cazul unei locuinte cu mai multe incaperi – puteti lua in calcul amplasarea unui aparat cu putere mica in fiecare incapere, in detrimentul amplasarii unui singur aparat cu putere mai mare in living sau pe casa scarii.

Pentru alegerea corecta a aparatului de aer conditionat in functie de puterea acestuia putem folosi un calcul matematic. In primul rand trebuie sa aflam volumul de aer din incapere inmultind inaltimea cu lungimea si latimea camerei. Va rezulta un volum in m³, iar pentru fiecare m³ de aer vom avea nevoie de aproximativ 50 W putere. Asadar, pentru o camera cu dimensiunile de 3 metri latime, 4 metri lungime si 2.5 metri inaltime avem 30 m³ aer pe care ii inmultim cu 50 W si rezulta un necesar de 1500 W. Apoi, transformam in BTU/h, stiind ca: 1 W = 3,412 BTU/h si ajungem la un rezultat de 5118 BTU/h. Asta inseamna ca un aparat cu putere de racire de 9000 BTU este potrivit pentru suprafata din exemplu.

Acest calcul este unul simplu, unul mai exact tinand cont de multe alte aspecte importante precum izolatia peretilor, suprafata spatiilor vitrate, numarul persoanelor din incapere, aparatele electrocasnice aflate in incapere, destinatia incaperii si multe altele.

Concluzii

Aceasta lista de tip „top aparate aer conditionat Daewoo” prezinta un numar de 4 modele de la producatorul Daewoo, insa oferta acestora este mult mai bogata. Asa cum ati observat deja, in procesul de alegere aer conditionat trebuie sa tineti cont atat de caracteristici vitale precum numarul de BTU, cat si de functii inteligente precum posibilitatea controlului de la distanta, display-ul si indicatorii luminosi care pot fi stinsi in caz de nevoie, nivelul de zgomot emis de unitatea interioara, consumul de energie electrica si nu numai.

Aparatele de aer conditionat de la producatorul Daewoo au un raport pret-calitate foarte bun, sunt foarte apreciate pe piata romaneasca si beneficiaza in general de o garantie de 24 de luni pentru persoanele fizice. Luati in calcul ca pachetul sa contina kit-ul de instalare in cazul in care distanta de 3 metri intre unitatea exterioara si cea interioara este potrivita pentru dumneavoastra, in caz contrar puteti alege un aparat fara kit de instalare inclus, urmand sa il achizitionati separat. Oferta completa cu toate aparatele de aer conditionat Daewoo disponibile o gasiti AICI.

Ai cumparat acest produs? Spune si altora parerea ta!

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.