Recomandari aragaz ieftin

aragaz_ieftin
Evaluare articol: Acorda primul o nota!

O parte dintre meritele obtinute pentru un preparat gustos ii revine, de cele mai multe ori, aparatului electrocasnic care nu lipseste din bucataria niciunei gospondine: aragazul.

Cumparatorii care sunt in cautarea unui aragaz ieftin, sub 1000 de lei, care sa functioneze in parametri optimi si care sa corespunda preferintelor lor, isi pot indrepta atentia catre variantele prezentate in acest articol.

Top 6 aragazuri la preturi accesibile in 2023

1. Aragaz ieftin Heinner HFSC-V50SL

Aragazul ieftin de la Heinner este un produs care prezinta un raport calitate/pret excelent, fiind potrivit pentru toate bucataresele si bucatarii pasionati de arta culinara. Aprinderea se realizeaza manual, functionand pe baza de gaz si avand un panou de comanda localizat in partea frontala.

cel mai ieftin aragaz

Pentru un nivel ridicat de rezistenta, materialul folosit pentru realizarea capacului este metalul. De asemenea, aragazul Heinner HFSC-V50SL este disponibil in patru culori, care pot fi alese in functie de preferintele cumparatorului sau de design-ul bucatariei: alb, maro, argintiu, negru. In componenta sa se afla 4 arzatoare, reusind sa atinga in total un volum de 52 de litri.

Poate sa fie utilizat cu incredere si in bucatariile care nu sunt generoase in spatiu, avand dimensiuni potrivite, in ciuda capacitatii mari de volum. Bineinteles, datorita stilului si varietatii de culori, aragazul Heinner HFSC-V50SL se va integra fara nicio problema in orice stil de bucatarie. Multe persoane au optat pentru nuantele de silver (argintiu) si negru, pentru ca isi indeplinesc cu succes rolul estetic.

Aragaz pe Gaz ieftin
Avantaje:
  • dimensiuni adecvate pentru bucatariile inguste (50 x 49,5 x 85 cm), fiind o varianta potrivita de luat in considerare pentru garsoniere sau studiouri;
  • disponibilitate de patru culori: alb, maro, silver si negru;
  • capacitate generoasa de 52 de litri, potrivita pentru familii;
  • usa cuptorului este confectionata din geam dublu, sporind gradul de rezistenta a produsului;
  • capac realizat din metal;
  • dispozitiv de siguranta pentru plita si cuptor;
  • raport calitate/pret excelent.
Dezavantaje:
  • unii cumparatori sustin ca tabla laterala tinde sa se incinga semnificativ dupa utilizari indelungate, fiind dificil ca butoanele din plastic ale plitei sa fie folosite in astfel de conditii.
  • aprindere manuala.

2. Aragaz rustic Studio Casa Verona Retro

Aragazul retro pus la dispozitie de Studio Casa Verona intra in categoria aparatelor electrocasnice care se deosebesc prin rafinament si eleganta, indeplinindu-si cu succes rolul estetic. Persoanele pasionate de mobilierul retro sau vintage au ocazia de a-si completa bucataria cu un produs care sa corespunda standardelor lor estetice, in timp ce au ocazia sa se bucure de preparate delicioase. Partea si mai buna este ca mancarurile sunt preparate uniform, fara sa fie intampinate dificultati in folosirea „masinii de gatit”.

In componenta plitei se afla patru ochiuri, care functioneaza pe baza de gaz si care pot fi utilizate la capacitate maxima. Acestea sunt disponibile in marimi diferite, pentru a putea fi folosite in functie de dimensiunea oalelor si cratitelor. Cuptorul functioneaza tot pe baza de gaz, iar usa care securizeaza mancarea in timp ce se pregateste este dubla, astfel incat produsul sa fie rezistent.

Studio Casa Verona

Aragazul rustic Studio Casa Verona Retro exceleaza si la capitolul siguranta, detinand o valva de siguranta la nivelul plitei, dar si la nivelul cuptorului. Capacul este din sticla, iar butoanele retro sunt realizate din bronz antichizat, ceea ce se dovedeste a fi o varianta mult mai avantajoasa decat daca ar fi fost realizate din plastic, de exemplu. Este disponibil in nuanta crem, ceea ce il transforma intr-o varianta adecvata pentru orice stil de bucatarie. Produsul vine la pachet cu o tava si cu un gratar, care pot fi utilizate in prepararea diverselor mancaruri.

Avantaje:
  • design retro;
  • materiale la standarde inalte de calitate;
  • dispozitiv de siguranta pentru arzatoare si cuptor;
  • 1 tava + 1 gratar metalic;
  • lumina cuptor;
  • cuptor pe gaz cu grill electric;
  • aprindere electrica.
Dezavantaje:
  • nu are compartiment pentru depozitat tavi.

3. Aragaz LDK 5060

Aragazul LDK 5060 reprezinta una dintre variantele ieftine catre care cumparatorii isi pot indrepta atentia, daca vor sa se incadreze intr-un buget de maximum 1000 de lei. Este un produs de uz rezidential, iar alimentarea se realizeaza prin intermediul gazului atat la nivelul plitei, cat si la nivelul cuptorului. De asemenea, aprinderea se efectueaza manual si in siguranta, datorita dotarilor aparatului electrocasnic.

Materialul folosit pentru realizarea aragazului este chiar otelul emailat, care contribuie semnificativ la distribuirea uniforma a caldurii in interiorul cuptorului. Astfel, se vor putea obtine preparate delicioase, gatite uniform. In ceea ce priveste capacul, acesta este realizat din metal, material care favorizeaza rezistenta si durabilitatea. Produsul este, de asemenea, dotat cu o duza de GPL si beneficiaza de functia de oprire automata a gazului.

Aragazul LDK 5060 este disponibil intr-o varietate generoasa de nuante, care sa impace mai multe preferinte, precum alb, rosu, maro, roz, negru mat, verde, maro deschis etc. Astfel, in functie de amenajarile realizate in bucatarie si de coloristica predominanta, se poate opta pentru o culoare care sa se integreze perfect in decor.

Printre specificatiile tehnice referitoare la plita, este important sa se mentioneze prezenta a: patru arzatoare (unul mare, unul mic si doua medii), doua trepte de putere, puterea atinsa de arzatorul mare (2.85 kW), de cel mic (1 kW) si de cel mediu (1,75 kW). In ceea ce priveste cuptorul, volumul acestuia atinge 46 de litri, avand ca functie de gatire coacerea. Mai multe detalii despre LDK am scris AICI.

Aragazuri ieftine LDK 5060
Avantaje:
  • aspect elegant cu o varietate de culori disponibile;
  • functia de oprire automata a gazului;
  • dispozitiv de siguranta la aprindere;
  • realizat din materiale calitative;
  • usor instalat si utilizat;
  • raport calitate/pret excelent.
Dezavantaje:
  • nu include un spatiu pentru depozitarea tigailor;
  • aprindere manuala.

4. Aragaz ieftin Hansa FCGW510009

Hansa FCGW510009 este un argaz ieftin care corespunde conditiilor multor cumparatori pretentiosi si care isi doresc sa obtina maximum de eficienta in pretul platit. Materialul folosit pentru capac este chiar metalul, care ofera un nivel ridicat de rezistenta. De asemenea, aragazul corespunde clasei A in ceea de priveste eficienta energetica, dovedindu-se a fi un produs accesibil si avantajos pe termen lung.

Printre dotarile produsului se numara si iluminarea interioara, functie utila pentru verificarea stadiului de pregatire a mancarii, iar oprirea se poate realiza automat. Pachetul cumparat contine in interiorul sau si o tava plata, care poate fi folosita pentru gatit. Aragazul Hansa FCGW510009 este disponibil in culoarea alb, fiind usor de integrat in orice stil de bucatarie.

Hansa FCGW510009

In ceea ce priveste specificatiile tehnice ale plitei, aceasta este dotata cu patru arzatoare (unul mare, unul mic si doua medii), iar materialul folosit pentru gratare este otelul emailat. Cand vine vorba de cuptor, volumul sau poate atinge 58 de litri, avand o greutate de 35 kg. Pe langa toate acestea, usa de la cuptor poate sa fie curatata usor, prin detasarea geamurilor de la nivelul sau, fara sa fie nevoie ca usa sa fie demontata in intregime. De asemenea, in interiorul usii sunt mentionate recomandarile de temperatura pentru diverse preparate, dar si durata prepararii unui anumit fel de mancare.

Avantaje:
  • sistem modern si eficient de curatare a usii cuptorului;
  • curatare rapida prin metoda Steam Cleaning;
  • dispozitiv de siguranta la stingerea flacarii;
  • indicatii utile chiar pe usa de la cuptor;
  • iluminare interioara.
Dezavantaje:
  • unii utilizatori afirma ca flacara amplasata in spatele cuptorului este mult mai puternica decat cea localizata in fata, existand riscul de ardere a mancarii.

5. Aragaz ieftin Zanussi ZCG510M1WA

Aragazul Zanussi ZCG510M1WA este destinat pentru uzul rezidential, avand alimentarea pe baza de gaz atat la nivelul plitei, cat si la nivelul cuptorului. Aprinderea se realizeaza manual, iar panoul de comanda este localizat in partea frontala. In componenta pachetului se afla un gratar si o tava emailata, fiind de un real folos pentru prepararea unor mancaruri de-a dreptul delicioase. Aragazul are un pret mic si este disponibil in culoarea alb, o nuanta potrivita pentru orice stil de bucatarie.

Zanussi ZCG510M1WA

In ceea ce priveste specificatiile tehnice ale plitei, aceasta este dotata cu patru arzatoare cu o putere de 3000 W (pentru cel mare) si 1000 W (pentru cel mic). In cadrul specificatiilor cuptorului, are capacitatea de a atinge o temperatura de 50 – 250 de grade Celsius. Dimensiunile aragazului (50 x 60 x 85 cm) sunt adecvate si pentru bucatariile inguste, integrandu-se armonios in spatiul pus la dispozitie. Usa de cuptor este usor de curatat, iar, in ceea ce priveste sistemul de siguranta a acestuia, se utilizeaza termocuplul.

Avantaje:
  • incalzirea se efectueaza rapid si uniform, ceea ce contribuie semnificativ la obtinerea unor preparate delicioase intr-un timp scurt;
  • usa cuptorului poate sa fie curatata cu usurinta, fara sa se depuna un nivel ridicat de efort, fiind usor de detasat pentru o spalare in intregime;
  • sistem de siguranta la nivelul cuptorului;
  • orificiu pentru evacuarea vaporilor in spate;
  • adecvat pentru bucatariile inguste.
Dezavantaje:
  • aprindere manuala.

6. Aragaz ieftin Arctic AGM5511DTTL

Aragazul ieftin de la Arctic este destinat uzului rezidential, avand aprinderea de tip electric, iar panoul de comanda frontal. In ceea ce priveste alimentarea plitei si a cuptorului, aceasta se realizeaza cu gaz. Arctic AGM5511DTTL indeplineste cu succes atat rolul estetic, cat si pe cel functional, datorita dotarilor generoase incluse, dar si datorita faptului ca are un raport calitate/pret excelent.

Capacul aragazului este realizat din metal, ceea ce inseamna ca este rezistent la socuri si la temperaturi ridicate. Pachetul produsului contine o tava care poate fi folosita pentru cuptor, in prepararea adecvata a mancarurilor. Arctic AGM5511DTTL este disponibil in nuanta alb, fiind o varianta preferata de multe persoane, datorita faptului ca se integreaza cu usurinta in orice stil de amenajare a bucatariei.

Arctic Aragaz AGM5511DTTL ieftin

Pe langa dotarile sale principale, acesta mai cuprinde si un timer, care indica durata adecvata de preparare a mancarii, avand si un sistem de iluminare interioara. Cuprinde in total un numar de patru arzatoare (unul mare, unul mic si doua medii). La nivelul cuptorului exista si functia grill de gatire, avand o greutate de aproximativ 32 de kg.

Este avantajos si la capitolul siguranta, prin intermediul functiei Satefy Plus, care opreste in cel mai scurt timp alimentarea cu gaz in cazul in care flacara a fost stinsa din greseala.

Avantaje:
  • sistem de aprindere electrica doar prin folosirea unui buton;
  • functia de grill pentru prepararea mancarii;
  • dispozitiv de siguranta Safety Plus;
  • sistem de iluminare interioara;
  • functia de timer;
  • raport calitate/pret excelent.
Dezavantaje:
  • unii utilizatori sustin ca aragazul este ingust, fiind dificil ca pe arzatoare sa incapa oalele de dimensiuni normale.

Concluzii

Cum alegem un aragaz?

Alegerea unui aragaz calitativ la preturi adecvate, pana in 1000 de lei, este o sarcina dificila. De aceea, se recomanda investigarea pietei pentru o anumita perioada, astfel incat sa se observe care produse intra in categoria celor cu un raport calitate/pret adecvat si care nu. Din fericire, se pot lua in considerare variantele prezentate in randurile de mai sus.

Printre principalele caracteristici care trebuie sa fie luate in considerare la achizitionarea unui astfel de produs se numara si:

  • materialul din care este confectionat aragazul (metalul, emailul, inoxul etc.);
  • dispozitivul de siguranta (atat plita, cat si cuptorul, trebuie sa fie dotate cu un sistem de siguranta);
  • arzatoarele (se recomanda alegerea unui model cu patru arzatoare);
  • design-ul;
  • puterea de ardere (care trebuie sa fie cat mai ridicata, astfel incat mancarea sa se pregateasca rapid si uniform);
  • functiile incluse (de oprire automata in caz de maxima necesitate, de iluminare etc.).

Este mai ieftin sa gatesti cu gaz sau electricitate?

In mod traditional, era mult mai ieftin sa gatesti cu gaz, desi pretul este destul de apropiat avand in vedere fluctuatiile preturilor la gaze si curent din ultima vreme. Din punct de vedere tehnic, un aragaz pe gaz poate fi cu pana la 30% mai ieftin decat un aragaz electric, desi costurile cu utilitătile variaza de la luna la luna.

Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

We will be happy to hear your thoughts

      Lasa un comentariu

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      Review Blog
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0