Uscator rufe separat sau masina de spalat cu uscator?

Un uscator de rufe poate fi costisitor de cumparat, asa ca merita intotdeauna sa va faceti temele si sa identificati tipul de uscator de care aveti nevoie. Aflati care varianta este mai potrivita pentru dvs, o masina de spalat rufe cu uscator sau un uscator separat?
Evaluare articol: 4.29 (7 evaluari)

Uscarea rufelor este un procedeu care se desfasoara greoi si poate sa genereze o multime de probleme, cum ar fi umiditatea ridicata, igrasie, miros, daca se face intr-o incapere inchisa. Din fericire exista masini de spalat cu uscator si uscatoare separate.

Atat masinile de spalat cu uscator cat si uscatoarele separate reusesc sa ofere o multime de avantaje:

  • Economie de timp pentru uscarea hainelor, un program durand aproximativ o ora, spre deosebire de numeroasele ore care trebuie sa treaca pentru o uscare naturala;
  • O uscare mult mai sanatoasa. In cazul hainelor uscate in aer liber pot aparea diversi microbi si mult praf care au efect neplacut asupra sanatatii noastre;
  • Economie de spatiu. Uscarea naturala a hainelor presupune si o desfasurare destul de mare de spatiu. Spatiu pe care il poti folosi in cu totul si cu totul alt mod nemaifiind nevoie sa atarnati rufele si sa decorati camera de zi sub forma unui uscator de rufe clasic;
  • Fara calcat. Uscatorul de rufe economiseste timpul petrecut de obicei cu calcatul. Unele dispozitive de acest tip au un program special pentru aceasta. Dupa folosire, hainele pot fi pur si simplu imbracate sau pliate si apoi puse in dulap.

Este cert, asadar, uscatorul incorporat sau separat reusesc sa ofere multe avantaje si isi pot aduce aportul in confortul nostru. Dar care este cea mai buna solutie, incorporat sau separat?

Uscator rufe vs masina de spalat cu uscator, ce alegem?

Masina de spalat cu uscator incorporat

Avantaje si dezavantaje uscator incorporat

Pentru foarte multi oameni care isi doresc un uscator rufe electric, ideea unei solutii complete este foarte atractiva. Masina de spalat cu uscator incorporat prezinta cateva avantaje:

  • Este mai ieftin decat cumpararea a doua aparate separate;
  • Ocupa jumatate din spatiu, fiind ideala pentru casele nu foarte generoase in acest sens.

Din pacate, o astfel de solutie vine si cu dezavantajele aferente. De regula, capacitatea de uscare pe care o are este mai mica decat in cazul capacitatii unui uscator separat. Marea problema este ca o masina de acest fel are o capacitate mai mica de uscare decat de spalare. Asadar, daca vrei sa speli si sa usuci haine intr-un singur program prelungit, trebuie sa incarci inca de la inceput o cantitate mai mica de rufe.

O masina de spalat cu uscator incorporat poate deveni costisitoare in timp, deoarece este mai putin eficienta din punct de vedere energetic si consuma mai multa apa. Aproximativ 100 de litri de apa pe ciclu de spalare si uscare.

De multe ori, masinile care combina spalarea cu uscarea pot sa sifoneze hainele, ceea ce reprezinta un alt dezavantaj si un consumator de timp.

recomandari cele mai bune uscatoare

Uscatorul de rufe separat

Avantaje si dezavantaje uscator separat

Pentru cei care au spatiu suficient in casa si doresc o solutie profesionala pentru uscarea hainelor, uscatorul de rufe separat este cea mai buna varianta. De regula, un astfel de produs este dotat cu tehnologii interesante care elimina scamele si lasa hainele nesifonate, gata de purtare. Volumul uscatorului separat poate sa fie mai mare decat al unei masini de spalat rufe, asadar, poate sa fie uscata o incarcatura completa.

A avea doua aparate separate este o mare comoditate, mai ales atunci cand spalam multe haine deodata. Spaland si uscand in acelasi timp, intregul proces este mult mai rapid fata de o masina cu uscator incorporat.

Un alt avantaj al uscatorului separat, este mult mai eficient din punct de vedere energetic fata de o masina de spalat cu uscator. Cu toate acestea, poate fi problematic pentru multi oameni faptul ca doua dispozitive ocupa mai mult spatiu decat unul.

Primul lucru care vine in minte atunci cand ne gandim sa cumparam un uscator rufe electric este, unde il vom instala? Dupa cum puteti vedea in poza de mai jos, solutia perfecta pentru spatiile mici este sa asezati uscatorul peste masina de spalat rufe. Acest lucru este posibil datorita unui conector special numit kit suprapunere uscator. Pentru pret si mai multe informatii, cititi in continuare.

Cum arata kit suprapunere uscator

Pret montaj uscator de rufe suprapus

Kit suprapunere uscator

Kit suprapunere uscator este un accesoriu simplu si ieftin care va permite sa pastrati ambele dispozitive intr-o pozitie sigura si stabila, eliminand astfel riscul ca uscatorul sa se miste si sa cada. Unele kit-uri de suprapunere au un sertar extensibil pe care puteti sorta si plia comod hainele. De asemenea, gasiti kit suprapunere uscator Samsung, LG, Beko, slim, chiar si universale. Detalii si preturi pentru un astfel de kit gasiti AICI.

Nu uitati! Uscatorul fiind mai usor trebuie sa fie montat deasupra masinii de spalat rufe.

Iar pentru a indeplini cerintele dvs. de instalare a uscatorului, luati in considerare instalarea profesionala de catre o echipa autorizata astfel incat uscatorul dvs. sa fie instalat in siguranta, pret si detalii gasiti AICI.

Cum se monteaza un kit suprapunere uscator – video

Cum sa alegi cel mai bun uscator rufe electric

Cum alegem un uscator rufe bun

Ne vom axa pe ideea unui uscator rufe separat, deoarece poate sa aiba mult mai multe functii special dedicate procesului de uscare. Alegerea sa trebuie sa se faca in functie de mai multe criterii pe care este bine sa le iei in calcul inainte de a merge la cumparaturi:

  • Spatiul pe care il ai la dispozitie si amplasarea uscatorului. Masurarea spatiului este esentiala, pentru a nu ajunge la probleme legate de integrarea masinii in incapere. Un uscator standard are 60 de centimetri in latime si 63 de centimetri adancime in timp ce unul slim are doar 57 de centimetri adancime.
  • Alege un uscator cu pompa de caldura. Poate fi amplasat oriunde, nu are nevoie de o conexiune speciala la sistemul de canalizare sau ventilatie.
  • Capacitatea uscatorului ar trebui sa fie mai mare decat capacitatea masinii de spalat rufe. Minimul este de obicei de 7 kg, dar pentru o familie mai mare poate sa nu fie suficient. O capacitate de incarcare de 8 kg va fi optima, iar daca familia ta este numeroasa, ar trebui sa alegi un uscator de rufe de 9-10 kg.
  • Programele disponibile. Este bine sa te asiguri ca uscatorul are programe care protejeaza tesatura pe care o vrei usca. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Uscatoarele cu pompa de caldura protejeaza tesaturile si nu le deterioreaza deoarece usuca hainele la temperaturi scazute. De asemenea, este ideal sa existe programe destinate unei calcari usoare.
  • Consumul de energie. Pentru a evita o crestere mare a facturilor de energie electrica, merita sa alegeti un uscator modern, de ultima generatie, cu economie de energie. Fara indoiala, uscatoarele cu pompa de caldura sunt cele mai eficiente iar costurile cu energia pot fi la jumatate sau chiar mai mici in comparatie cu alte tipuri de uscatoare. Clasa lor de eficienta energetica variaza de la A+ pentru cele mai simple modele pana la A+++ pentru cele mai moderne uscatoare.
  • Nivelul de zgomot. Vrei liniste in casa? Este bine sa ai in vedere un uscator cu un nivel de zgomot cat mai scazut. Din fericire, daca alegi o masina produsa recent, acest lucru este aproape garantat.
  • Functii suplimentare. La fel ca si in cazul masinilor de spalat, vei descoperi o multime de functii suplimentare la uscatoarele de rufe separate. Filtru pentru scame, control facil de pe smartphone cu ajutorul WiFi, sistem de abur pentru eliminarea cutelor sau diverse alte inovatii ale companiilor ce produc electrocasnice, toate pot sa joace un rol important in achizitie.
Cel mai bun uscator rufe cu wi-fi

Cel mai bun uscator rufe cu pompa de caldura

Cel mai bun uscator rufe

Cel mai bun uscator de rufe este, asadar, cel care reuseste sa imbine cu succes cat mai multe caracteristici dintre cele prezentate mai sus si evident, sa aiba un pret cat mai bun. Desi poti gasi adevarate bijuterii pe piata, atat la producatori mari cat si la producatori mici, exista cateva branduri care s-au evidentiat in acest sens si au reusit sa contureze produse de o calitate foarte buna.

Mai jos am analizat cele mai bune uscatoare de rufe cu pompa de caldura care merita luate in considerare, diferite capacitati de incarcare, consumul de energie, senzor de umiditate, functie anti-sifonare si am subliniat tot ce trebuie sa stiti ca sa identificati mai usor tipul de uscator de care aveti nevoie in bugetul dvs.

Uscator de rufe separat pareri

Uscator rufe Samsung DV90TA040AX/LE

Comoditatea controlarii si programarii uscatorului este un factor foarte important atunci cand alegeti acest tip de uscator. Datorita acestui fapt, vom putea controla toate aspectele functionarii uscatorului nostru. Functia Optimal Dry va face intregul proces si mai usor prin selectarea automata a programului de uscare adecvat.

Controlul manual al uscatorului Samsung DV90TA040AX/LE nu va cauza probleme datorita panoului digital care isi poate aminti setarile noastre preferate. Un program de 35 de minute se poate dovedi util, deoarece ne va usca hainele in timp record. Filtrul 2 in 1 se va asigura ca nu ramane murdarie sub forma de praf si alte particule pe orice tesatura. Usile reversibile si un tambur iluminat vor permite o utilizare mai usoara a dispozitivului.

Samsung DV90TA040AX/LE Pret
SpecificatiiSamsung DV90TA040AX/LE
Capacitate:9 kg
Pompa de caldura:Da
Senzor umiditate:Da
Eficienta energetica:A++
Nivel zgomot:65 dB
Deschidere hublou:stanga/dreapta
Nr. programe:14

Uscator rufe Beko B3T42242

Un alt uscator cu pompa de caldura inclus in lista noastra care merita toata atentia si ne permite sa economisim multa energie cu clasa energetica A+++. Acest uscator Beko B3T42242 realizeaza un numar mai mic de rotatii ale tamburului, ceea ce inseamna ca hainele noastre sunt practic gata de purtat direct din uscator. In plus, ne permite sa alegem singuri nivelul de uscare. In timpul functionarii, toate butoanele uscatorului vor fi blocate in cazul in care copilul nostru decide sa se joace cu ele.

Beko B3T42242 pret
SpecificatiiBeko B3T42242
Capacitate:8 kg
Pompa de caldura:Da
Senzor umiditate:Da
Eficienta energetica:A+++
Nivel zgomot:63 dB
Deschidere hublou:dreapta
Nr. programe:15

Verifica pretul si alege cea mai buna oferta!


Uscator rufe Electrolux PerfectCare800 EW8H458B

Electrolux a dedicat multa munca crearii unui model de uscator cu pompa de caldura care minimizeaza riscul de contractie si deformare a tesaturilor. Prin urmare, la acest model PerfectCare800 EW8H458B, chiar si sensul de rotatie al tamburului este adaptat tipului de haine care se vor afla in interiorul acestuia. Programul DelicateCare are o mare influenta asupra acestui lucru datorita temperaturii scazute de uscare. Functia SensiCare selecteaza automat programul necesar in functie de tipul de tesaturi si umiditatea acestora. Putem usca 8 kg de haine intr-un ciclu odata.

Electrolux PerfectCare800 EW8H458B Pret
SpecificatiiElectrolux EW8H458B
Capacitate:8 kg
Pompa de caldura:Da
Senzor umiditate:Da
Eficienta energetica:A++
Nivel zgomot:66 dB
Deschidere hublou:stanga
Nr. programe:12

Uscator rufe Bosch WTX87M90BY

Cu tehnologia AutoClean mentenanta este minima fara a fi nevoie de a mai curata filtrul de scame dupa fiecare uscare. Sistemul SensorDry identifica tipul de tesaturi si monitorizeaza umiditatea si temperatura pe tot parcursul procesului de uscare. SensitiveDrying selecteaza programul potrivit pentru aceasta. Acest lucru da rezultate excelente sub forma de haine moi si nesifonate. Uscatorul de rufe Bosch WTX87M90BY este extrem de stabil si deosebit de silentios datorita protectiei speciale impotriva vibratiilor numita AntiVibration Design.

Bosch WTX87M90BY
SpecificatiiBosch WTX87M90BY
Capacitate:9 kg
Pompa de caldura:Da
Senzor umiditate:Da
Eficienta energetica:A++
Nivel zgomot:62 dB
Deschidere hublou:dreapta
Nr. programe:15

Uscator rufe LG RC90V9AV2Q

LG a creat un uscator de rufe ale carui principale sarcini sunt sa economiseasca timp si energie electrica, dar si sa se concentreze pe mentinerea hainelor curate. Prin urmare, functia Eco Hybrid ne va permite sa reducem timpul de uscare cu pana la 18%, reducand in acelasi timp consumul de energie cu 15%.

Uscatorul LG RC90V9AV2Q are un program de ingrijire pentru alergii care elimina 99,9 la suta din acarienii si alte bacterii care pot fi pe hainele noastre, iar filtrul dublu va scapa si de parul de animale ramas pe haine. Pompa de caldura instalata in acest model functioneaza la temperaturi scazute, ceea ce inseamna ca nu sunt probleme cu deformarea tesaturilor.

LG RC90V9AV2Q
SpecificatiiLG RC90V9AV2Q
Capacitate:9 kg
Pompa de caldura:Da
Senzor umiditate:Da
Eficienta energetica:A+++
Nivel zgomot:62 dB
Deschidere hublou:stanga/dreapta
Nr. programe:14

Uscator rufe Whirlpool FFTM229X2BEE

Pompa de caldura este, dupa cum am spus deja, un element foarte util pe care ar trebui sa-l aiba un uscator de rufe. Tehnologia al 6-lea simt poate folosi atat temperaturi ridicate, cat si scazute pentru a ne usca hainele. Programul va fi selectat automat dupa ce senzorul va citi nivelul de umiditate al hainelor. Functia FreshCare+ asigura hainele sa ramana proaspete si neincretite pana la cateva ore dupa terminarea ciclului.

Whirlpool FFTM229X2BEE
SpecificatiiWhirlpool FFTM229X2BEE
Capacitate:9 kg
Pompa de caldura:Da
Senzor umiditate:Da
Eficienta energetica:A++
Nivel zgomot:64 dB
Deschidere hublou:dreapta
Nr. programe:15

Concluzii

Merita uscator de rufe?

Desi ambele optiuni au avantajele si dezavantajele lor, este clar ca masina de spalat cu uscator are limitarile sale. Daca doriti consum mic, capacitate si performanta constanta, uscatoarele separate vor oferi rezultate mult mai bune.

Desigur, o masina de spalat cu uscator este optiunea ideala pentru dvs. doar daca nu aveti suficient spatiu si aveti un buget redus.

Odata ce experimentati luxul pe care ti-l poate oferi un uscator de rufe electric in casa ta, nu vei dori niciodata sa renunti la el. Renunta la uscatorul clasic si alege un uscator de rufe cu pompa de caldura, care iti va economisi timp, efort si spatiu in apartament.

Pareri ale utilizatorilor

Ucator rufe pareri

Ai folosit sau folosesti un uscator de rufe? Lasa-ti parerea in comentariul de mai jos despre uscatorul folosit de tine sau despre ce model ti-ai dori. Acestea pot fi sfaturi valoroase pentru cei care se gandesc sa cumpere un uscator de rufe.

FAQ

Intrebari frecvente

Cat costa un uscator de rufe?

Uscatoarele de rufe sunt disponibile incepand de la 1200 lei iar limita superioara a pretului depaseste 10.000 lei. Cu toate acestea, trebuie avut in vedere ca cele mai ieftine uscatoare de rufe sunt de obicei ineficiente si au o clasa energetica scazuta, asa ca merita sa investesti intr-un uscator de calitate ceva mai buna. Incepand cu 1800 lei gasim uscatoare cu pompa de caldura economice, cu un consum redus de energie si mai multe programe si functii.

Cat consuma un uscator de rufe si cu cat cresc facturile la curent?

Cu un uscator de rufe cu pompa de caldura cresterea facturilor la curent este insesizabila. Modelele moderne cu pompa de caldura sunt economice iar un ciclu de uscare foloseste 1 – 1,5 kWh. Asta inseamna jumatate fata de cat consuma un uscator de rufe cu condensare (2,5 – 3 kWh).

Ce inseamna uscator rufe separat?

Un uscator rufe separat este dedicat doar uscarii rufelor si o poate face mult mai bine decat o masina de spalat cu uscator incorporat. Uscatoarele de rufe electrice sunt aparate electrocasnice datorita carora puteti usca toate hainele intr-un timp relativ scurt, intr-un mod simplu si rapid. In special, sunt recomandate persoanelor care nu au prea mult spatiu in propria casa sau in apartament pentru a atarna rufele.

Cum functioneaza un uscator de rufe?

Pe scurt, toate uscatoarele de rufe functioneaza pe acelasi principiu. Uscatorul de rufe roteste rufele umede in interiorul unui tambur in timp ce sufla aer cald prin acesta pentru a le usca iar cu ajutorul unui senzor de umiditate si a unui termostat mentine temperatura corecta.

Unde se monteaza uscatorul de rufe?

Un uscator de rufe separat este dedicat doar uscarii rufelor si o poate face mult mai bine decat o masina de spalat cu uscator incorporat. Uscatoarele de rufe electrice sunt aparate electrocasnice datorita carora puteti usca toate hainele intr-un timp relativ scurt, intr-un mod simplu si rapid. In special, sunt recomandate persoanelor care nu au prea mult spatiu in propria casa sau in apartament pentru a atarna rufele.

Uscator cu pompa caldura vs uscator prin condensare

Datorita uscatorului cu pompa de caldura este posibila uscarea hainelor la o temperatura mult mai scazuta decat in ​​cazul uscatoarelor prin condensare. Asta inseamna ca hainele nu se deterioreaza si putem usca in ele chiar si tesaturi delicate precum lana si matasea, totul cu un consum redus de energie.

Uscatorul de rufe distruge hainele?

Uscatoarele moderne cu pompa de caldura sunt atat de blande incat puteti usca in siguranta chiar si cele mai fine si mai delicate piese de imbracaminte. Hainele, lenjeriile de pat si prosoapele scoase din uscator nu sunt doar uscate, ci si placut moi si mai bine curatate de scame si par. Nu uitati sa cititi manualul de utilizare pentru a alege programul potrivit.

Haine sifonate din uscator? De ce sifoneaza hainele?

Selectati un program de uscare adecvat si nu depasiti incarcatura maxima. Hainele trebuie scoase din uscator imediat dupa uscare, cat sunt inca calde.

Ce haine uscam in uscatorul cu rufe?

Se pot usca absolut toate hainele in uscatorul de rufe. De exemplu se pot usca: hainele din bumbac, lana, sintetice, in, prosoape, perdele, fete de masa, paturi, lenjerie de pat, jachete, geci, incaltaminte etc.

Se pot usca adidasii sau jucariile de plus in uscator?

Tot ce trebuie sa faci este sa iei un cos de uscare care sa nu se roteasca in tambur. Poate fi folosit pentru a usca incaltamintea, animalele de plus sau materialele mai sensibile. Unele uscatoare includ acest cos iar altele va permit sa il cumparati separat.

Cum scapi de parul de animale de pe haine?

Una dintre functiile unui uscator de rufe poate fi indepartarea parului de animale de pe haine sau alte textile. Mai mult, este o metoda destul de eficienta care nu necesita niciun efort din partea noastra.

Uscator de rufe cu senzor de umiditate?

Uscatoarele separate dispun de senzor de umiditate si de termostat care monitorizeaza intregul ciclu de uscare pentru o eficienta cat mai mare. Senzorul de umiditate masoara constant temperatura si umiditatea din uscator si astfel ajusteaza timpul de uscare exact dupa cum este necesar. Cu ajutorul senzorului de umiditate se reduc considerabil costurile de energie iar hainele nu vor fi expuse la caldura inutila.

La ce temperatura usuca uscatorul de rufe?

Uscatorul de rufe cu pompa de caldura usuca la o temperatura de aproximativ 50 ° C pentru a proteja mai bine tesaturile si pentru a asigura o uscare eficienta. De asemenea, va permite sa reduceti semnificativ consumul de energie electrica.

Diferenta dintre uscator de rufe si masina de spalat cu uscator?

Uscatoarele de rufe separate au o capacitate mai mare a tamburului decat masinile de spalat cu uscator incorporat. Uscatoarele de rufe pot avea capacitati de pana la 10 kg, in timp ce masinile de spalat cu uscator pot suporta aproximativ 5 sau 6 kg.

Cat dureaza un program de uscare?

In medie, un ciclu de uscare poate dura intre 30 si 45 de minute intr-un uscator de rufe bun. Timpii de uscare sunt una dintre variabilele de care ar trebui sa tii cont atunci cand achizitionezi un uscator. Fiecare model are timpi diferiti si programe care pot varia in functie de intensitatea caldurii, senzori si capacitate de incarcare.

Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

2 Comentarii
  1. Foarte util. Multumesc.

  2. Salutare, ce imi puteti spune despre uscatorul LG RH90V9JV2N. Ma intereseaza produsul si mi-as dori sa aflu si parerea dvs. Nu am gasit prea multe review-uri la acest produs. Va multumesc!

    Lasa un comentariu

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

    Review Blog
    Logo
    Compare items
    • Total (0)
    Compare
    0