ASUS VivoPC VC60-B013M – Mini PC cu procesor Intel i5-3210M 2.50GHz Ivy Bridge si memorie 4GB DDR3

Evaluare articol: 4.6 (1 evaluare)

VivoPC VC60-B013M este un mini PC de la ASUS care dispune de un design interesant, mai ales pentru utilizatorii care incearca in premiera un astfel de dispozitiv, si de aportul unor componente hardware puternice, dupa cum veti putea vedea in randurile urmatoare.

Dotarile hardware ale acestui mini PC de la ASUS includ, printre altele, un procesor i5, 4GB de memorie RAM si o placa video integrata Intel HD. Unitatea se remarca prin faptul ca este foarte compacta, cantarind undeva pe la 1 kg (970 g, conform specificatiilor). HDD-ul mini PC-ului este componenta cea mai grea din cadrul ansamblului.

Spre deosebire de alte dispozitive de acest gen testate pana acum, ASUS VivoPC VC60-B013M a fost dotat cu o serie de caracteristici hardware net superioare. Vorbim despre un procesor i5 (model 3120M) tactat la 2.5 Ghz, hard disk de 500 GB si 4GB memorie RAM DDR3.

Veti avea nevoie de un numar redus de cabluri pentru a-l conecta la monitor (sau TV) si, mai apoi, la Internet. A fost prevazut cu un adaptor wireless prin care sa va puteti folosi de reteaua wireless de acasa.

Se pot rula si anumite jocuri pe mini PC-ul de la ASUS, cu mentiunea ca principalul sau target vizeaza mai cu seama sarcinile tip office. Placa video este integrata, de aici si performantele slabe pe segmentul de gaming.

Principalele aspecte care ne atrag in mod deosebit la mini PC-ul ASUS VivoPC VC60-B013M sunt design-ul, pretul relativ bun (daca e sa luam in calcul dotarile sale), dimensiunile mici si performantele oferite per total.

ASUS VivoPC VC60-B013M

Cat priveste dezavantajele mini PC-ului propus de ASUS, acestea s-ar concentra in mare parte pe lipsa unui sistem de operare cu licenta. Primim doar Free DOS, cu mentiunea ca se poate instala fara probleme Windows-ul sau orice alt sistem de operare cu ajutorul unui port USB disponibil. Introduceti un stick bootabil cu Windows (recomandam versiunea 8.1) si instalati sistemul de operare necesar unei bune functionari!

Avem nici mai mult, nici mai putin de 6 porturi USB (2 x USB 2.0 si 4 x USB 3.0). Partea de conectivitatate este completata prin intermediul unui port HDMI, DisplayPort, RJ-45, Serial Port, Kensington Lock, optical SPDIF si doua iesiri audio.

O modalitate foarte convenabila de utilizare a mini PC-ului ASUS VivoPC VC60-B013M poate fi atasarea acestuia de un televizor Full HD. Achizitionati suplimentar o tastatura wireless pentru a-l folosi la capacitate maxima.

Ca dotari, acesta poate fi privit drept un computer cu performante medii. Conectat la un televizor non-smart, acesta este mult peste orice platforma smart TV cu care am intrat in contact pana acum. In plus, este si foarte silentios in momentul functionarii. Ventilatorul mini PC-ului se aude cu greu, chiar si atunci cand procesorul este suprasolicitat.
Daca doriti sa il folositi exclusiv in rol de media player, insa, exista variante si mai ieftine de piata. Noi ii apreciem versatilitatea si faptul ca poate fi controlat cu ajutorul tabletei sau a smartphone-ului!

Datorita design-ul minimalist si a compatibilitatii VESA, ASUS VivoPC poate fi montat pe partea din spate a unui monitor compatibil VESA.

Serbiu Oleg
Serbiu Oleg

Sunt Sergiu si visez telefoane. Pasiunea mea pentru tehnologie si inovatii ma poarta in lumea fascinanta a telefoanelor mobile. Impartasesc cu entuziasm informatii si noutati despre cele mai recente modele si caracteristici. 📱✨

We will be happy to hear your thoughts

      Lasa un comentariu

      Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

      Review Blog
      Logo
      Compare items
      • Total (0)
      Compare
      0