Cel mai bun aer conditionat portabil 2022

Probabil te intrebi cum trebuie sa alegem cel mai bun aparat de aer conditionat portabil, avand in vedere oferta foarte bogata disponibila pe piata. Trebuie sa alegi un model de care sa fii 100% multumit, incat sa nu simti ca ai irosit banii. In cele ce urmeaza voi prezenta 5 modele recomandate si analizate de noi iar daca nu stii cum sa alegi un aer conditionat portabil, mai jos gasesti cateva aspecte la care trebuie sa fii atent.

De asemenea, exista anumite motive pentru care nu puteti alege un aparat de aer conditionat clasic, si atunci se impune folosirea unuia de tip portabil sau mobil cum i se mai spune. Spre exemplu, in anumite cartiere de locuinte sau in anumite zone cum ar fi centrele istorice ale oraselor, de cele mai multe ori este interzisa montarea unei unitati exterioare.

Top 5 aparate aer conditionat portabil – Recomandari

☑Aer conditionat mobil Electrolux EXP34U338CW

Aer conditionat mobil Electrolux EXP34U338CW
Electrolux EXP34U338CW

Vezi cel mai bun pret de azi [date] Aer mobil Electrolux EXP34U338CW

eMag | Badabum | Flanco | EvoMag

Cu un pret de aproximativ 2000 ron (in functie de oferta disponibila pe moment la magazinul ales), Electrolux EXP34U338CW este unul dintre cele mai cunoscute si apreciate modele de aparat de aer conditionat portabil. Este recomandat pentru folosirea in incaperi cu suprafata de pana la 18 m² si are o capacitate de racire de 12000 BTU sau 3.4 kWh.

Clasa de eficienta energetica din care face parte este „A”, deci nu este un aparat „insetat” dupa consum energetic iar nivelul de zgomot emis de acesta este cuprins intre 45 si 47 dB.

Functia de dezumidificare este capabila sa retina din aer pana la 1,6 litri de apa pe ora, iar debitul de aer produs de catre acest aparat de aer conditionat portabil este de pana la 390 litri pe secunda. Pe partea de dimensiuni avem: 47.6 cm lungime, 38.5 cm latime, 71 cm inaltime si 33 kg. Referitor la masa acestuia, desi este destul de mare, cu Electrolux EXP34U338CW nu va trebui sa va faceti griji referitoare la portabilitate intrucat este dotat cu rotite pentru transport.

Electrolux EXP34U338CW cel mai bun Aer conditionat portabil
Electrolux EXP34U338CW

Design-ul este unul foarte elegant, vine in culoare alba iar setarile sunt simple si intuitive – fiind usor de folosit chiar si de persoanele a-tehnice. Daca doresti sa protejezi mediul, atunci vei fi bucuros sa afli ca agentul termic folosit de catre acest aparat reduce potentialul de incalzire globala (GWP) cu 99,8%, folosind gazul sustenabil R290 in loc de obisnuitul R410a.

Pe partea de caracteristici putem mentiona: pornire programabila cu intervale setate de pana la 24 de ore, functia „Sleep” prin care se regleaza temperatura din dormitor si nu in ultimul rand, dezumidificare a aerului pentru a pastra un nivel optim de umiditate.


☑Aer conditionat portabil Heinner HPAC-12WH 11600 BTU

aer conditionat portabil Heinner HPAC-12WH
Heinner HPAC-12WH

Vezi cel mai bun pret de azi [date] Aer conditionat Heinner HPAC-12WH

eMag | Badabum | Flanco | EvoMag | PCgarage

Un alt aparat de aer conditionat demn de luat in seama pentru alegerea ta este Heinner HPAC-12WH ce poate si potrivit pentru incaperi de pana la 23 m². Asa cum spuneam inca din titlu, acest model are o capacitate de racire de 11600 BTU insa este capabil sa si incalzeasca locuinta pe aceasta functie capacitatea fiind de 10000 BTU.

Ca si consum energetic, este incadrat in clasa de eficienta energetica „A+” (consum de 1300 W) pentru functia de racire si clasa „A” (consum de 1130 W) pentru incalzire.

Nivelul de zgomot emis de catre aparatul de aer conditionat mobil Heinner HPAC-12WH este de pana la 65 dB, deci nu este la fel de silentios precum modelul prezentat anterior. Daca acest aspect este extrem de important pentru tine, atunci ia in calcul alta varianta. Aparatul vine in nuanta alba, are un design simplu si elegant, avand dimensiuni de 46.7 cm lungime, 39.7 cm latime, 76.5 cm inaltime si 36 kg.

Aer conditionat portabil Heinner HPAC-12WH 11600 BTU
Heinner HPAC-12WH 11600 BTU

Ca si functii, Heinner HPAC-12WH ofera: racire, incalzire, dezumidificare si ventilatie, asadar este foarte complex si util atat de timpul verii cat si iarna. De asemenea, merita mentionate urmatoarele functii interesante:

 • Sleep: reduce intensitatea functionarii pe timpul somnului, oferind un confort sporit si reducerea consumului de energie
 • Timer 24h: poti seta cand sa porneasca si cand sa se opreasca pe intervale de pana la 24 de ore
 • Functie oscilatie: poti seta flapsurile interioare sa culiseze pentru a imprastia eficient aerul in incapere
 • Auto Restart: functie prin care in cazul unei pene de curent, aparatul reporneste singur si reia ultimele setari.

Cu un pret de aproximativ 1500 ron, aparatul de aer conditionat portabil Heinner HPAC-12WH poate fi o alegere perfecta pentru locuinta ta. Ia in calcul faptul ca este ceva mai zgomotos decat modelul prezentat mai sus, si daca ai probleme in acest sens, tine cont. Mai multe pareri ale clientilor care deja l-au cumparat puteti citi AICI.


☑Aer conditionat portabil 12000 BTU AlecoAir AM12 SMART COOL

AlecoAir AM12 SMART COOL Aer conditionat portabil 12000 BTU
AlecoAir AM12 SMART COOL

Vezi cel mai bun pret de azi [date] pentru AlecoAir AM12 SMART COOL

eMag | AlecoAir

Un aparat conditionat portabil extrem de bun pe care l-ai putea lua in calcul este AlecoAir AM12 SMART COOL, poate fi folosit in incaperi cu suprafete de pana la 45 m², in ciuda capacitatii de racire de doar 12000 BTU. Face parte din clasa de eficienta energetica „A”, si are un filtru de praf lavabil (fabricat din polipropilena) ceea ce ofera posibilitatea folosirii indelungate a acestuia. Debitul de aer produs de catre aparat este de 360 m³/h si emite un nivel de zgomot de pana la maximum 56 dB.

Pe partea de functii, aparatul de aer conditionat portabil AlecoAir AM12 SMART COOL ofera: racire, ventilatie si dezumidificare, asadar daca consideri ca vei avea nevoie de un aparat de tip Inverter, care sa te ajute si cu incalzirea pe timp de iarna, atunci modelul prezentat mai sus ar fi de luat in calcul. Temperatura in functia de racire poate fi setata in intervalul 16ºC – 30 ºC. Specificatii complete si dimensiuni le puteti vedea AICI.

AlecoAir AM12 SMART COOL prezinta o caracteristica speciala si anume posibilitatea controlului de la distanta prin intermediul WiFi si al aplicatiei mobile AlecoAir, astfel incat puteti porni si seta aparatul la parametrii doriti, oriunde ati fi. De asemenea, dispune de „timer” prin care poti seta intervale cuprinse intre 1 si 24 ore, iar pe partea de ventilatie sunt disponibile 3 trepte de viteza. Panoul de comanda este de tip touchscreen, fiind foarte simplu de folosit, dar dispune si de o telecomanda prin care sunt puse la dispozitie toate comenzile necesare.

Cel mai bun aer conditionat portabil AlecoAir AM12 SMART COOL
AlecoAir AM12 SMART COOL

Aparatul portabil AlecoAir AM12 SMART COOL dispune de roti integrate pentru usurinta manevrarii si a transportului dintr-o camera in alta, iar dimensiunile sunt de 44,3 cm lungime, 34 cm latime, 81.5 cm inaltime si doar 28 kg, facandu-l sa fie cel mai usor dintre modelele prezentate pana acum in acest top. Pretul este de aproximativ 1500 ron, unul foarte bun tinand cont de faptul ca poate fi controlat de la distanta. Cel mai mic pret si cu transport rapid, l-am gasit AICI.


☑Aer conditionat mobil Star-Light ACMP-12AH, 11600 BTU

Aer conditionat mobil Star-Light ACMP-12AH
Star-Light ACMP-12AH

Vezi cel mai bun pret de azi [date] Aer conditionat Star-Light ACMP-12AH

eMag | PC garage

Star-Light ACMP-12AH este unul dintre cele mai ieftine modele de aparate de aer conditionat portabil, avand un pret de aproximativ 1200 ron, in functie de oferta de moment.

Este un aparat de tip inverter, deci pe langa functia de racire va poate ajuta si la incalzirea locuintei.

Pe deasupra, are si functie de dezumidificare – foarte utila pentru mentinerea umiditatii optime a aerului, dar si functie de ventilatie utila atunci cand nu doriti sa scadeti temperatura aerului ci doar sa il ventilati.

Aparatul de aer conditionat portabil Star-Light ACMP-12AH are o capacitate de racire de 11600 BTU fiind capabil sa ofere confort termic in spatii cu suprafete ce pot ajunge pana la 23 metri patrati. Filtrul de purificare al aerului este de tip lavabil, oferind o utilizare indelungata. In pachet veti primi si kit-ul de instalare, astfel incat nu trebuie sa mai achizitionati nimic separat. Consumul energetic este redus, aparatul facand parte din clasa de eficienta energetica „A” (consum de 1350 W) pentru functia de racire si clasa „A+” (consum de 1130 W) pentru partea de incalzire.

aer conditionat portabil Star-Light ACMP-12AH
Star-Light ACMP-12AH

Debitul de aer oferit de catre Star-Light ACMP-12AH este de 425 m³/h, nivelul de zgomot produs de acesta fiind de pana la 65 dB (destul de mare pentru persoanele cu toleranta mica la zgomote). Aparatul este de culoare alba, aspectul este placut si elegant, iar dimensiunile sunt de: 46,6 cm lungime, 39,7 cm latime, 76,5 cm inaltime si 34 kg masa. Montajul se face rapid si usor, cu ajutorul manualului de utilizare si al kit-ului de instalare inclus pe care l-am mentionat mai sus. Mai multe pareri ale clientilor care deja l-au cumparat puteti citi AICI.


☑Aer conditionat mobil ARGO MILO PLUS, 13000 BTU

cel mai bun aer conditionat mobil ARGO MILO PLUS, 13000 BTU
ARGO MILO PLUS

Vezi cel mai bun pret de azi [date] Aer conditionat mobil ARGO MILO PLUS

eMag | PC garage

Ultimul model de aparat de aer conditionat portabil prezentat in topul nostru este ARGO MILO PLUS. Este un model foarte complex ce ofera o gramada de facilitati si functii, la un pret de aproximativ 1800 ron, deci un raport pret-calitate foarte bun. Capacitatea de racire este de 13000 BTU, aparatul fiind capabil sa satisfaca nevoile termice in spatii cu suprafete de pana la 55 de metri patrati. Aparatul vine cu kit de instalare inclus, deci nu va trebui achizitionat separat.

Clasa de eficienta energetica din care face parte ARGO MILO PLUS este „A” pentru partea de racire si clasa „A++” pentru incalzire, avand un consum redus de energie electrica. Are un numar de 3 trepte de ventilatie si ofera functie de dezumidificare a aerului prin care este capabil sa absoarba din aer pana la 1,79 litri de apa pe ora. De asemenea, poate fi folosit si pe post de ventilator, la nevoie. Debitul de aer maxim pe care aparatul de aer conditionat portabil il ofera este de 380 m³/h, producand un nivel de zgomot de pana la 65 dB.

ARGO MILO PLUS este disponibil doar in culoare alba, are un design placut iar dimensiunile sale sunt de: 38.5 cm latime, 40.5 cm lungime, 83.5 cm inaltime si 36 kg. Aparatul dispune de functie WiFi cu ajutorul careia, prin intermediul aplicatiei mobile il puteti porni si seta de la distanta, oriunde v-ati afla, de pe telefonul mobil. In pachet veti primi si o telecomanda multifunctionala cu afisaj LED, de asemenea aveti posibilitatea de a programa aparatul sa porneasca sau sa se opreasca singur pe intervale de pana la 24 de ore. Specificatii complete si dimensiuni le puteti vedea AICI.

ARGO MILO PLUS aparat de aer conditionat portabil 13000 btu
ARGO MILO PLUS 13000 BTU

Ca si caracteristici speciale ale lui ARGO MILO PLUS putem mentiona si:

 • X-fan: functie ce impiedica formarea mucegaiului si a bacteriilor
 • Memory: functie ce asigura memorarea setarilor si reluarea automata a programului dupa o pana de curent
 • Flaps motorizat: puteti regla oscilarea flapsurilor pentru a distribui jetul de aer asa cum doriti
 • Modul Auto: lasati aparatul sa selecteze singur modul de lucru in functie de temperatura aleasa
 • Auto-diagnosis: afiseaza coduri de eroare le display pentru o depanare usoara
 • Child lock: blocarea panoului de comanda incat copiii sa nu poata umbla la setari
 • Sleep: functie ce asigura confort in timpul somnului
 • iFeel: telecomanda functioneaza precum un termostat si seteaza aparatul sa ofere temperatura in functie de locul in care telecomanda este amplasata
 • Incalzire inteligenta: asigura introducerea aerului cald in incapere abia cand acesta este incalzit la temperatura dorita, nu veti simti aer rece la inceput

Asadar, acest model de aer conditionat portabil este cel mai complex si cu cel mai bun raport calitate/pret din top-ul nostru. Ofera o multitudine de functii si caracteristici interesante, poate fi controlat de la distanta prin intermediul aplicatiei, este atent cu sanatatea ta si este cel mai potrivit pentru locuinte cu suprafete mari. Pretul nu este nici el foarte mare, inainte sa comandati verificati si pretul de AICI.


Cum alegem cel mai bun aer conditionat portabil?

Desi zilele de vara ne plac foarte mult si abia asteptam sosirea acestora, tuturor ne displace caldura excesiva care ne poate pune uneori in pericol sanatatea. Din acest motiv, un aparat de aer conditionat portabil devine o necesitate si probabil te intrebi cum sa alegi corect cel mai bun model.

Vechile aparate de aer conditionat ce se monteaza pe perete sunt deja depasite din mai multe puncte de vedere, asadar un aparat de aer conditionat portabil este mult mai atractiv. Iata cateva aspecte la care trebuie sa fii atent:

 • Dimensiunea: fiind un aparat portabil, ai vrea sa aiba dimensiuni reduse pentru a-l putea transporta cu usurinta dintr-o camera in alta. Verifica sa aiba atat dimensiunea cat si greutatea reduse, gandindu-te inainte de achizitie unde il vei pozitiona in fiecare camera in parte.
 • Capacitatea de racire: aparatele de aer conditionat portabile nu au scopul de a raci intregul imobil ci fiecare camera in parte. Asadar, asigura-te ca vei cumpara un aparat ce are capacitate de racire suficienta pentru camera cu cea mai mare suprafata. Spre exemplu, pentru o camera cu suprafata de aproximativ 15 metri patrati iti este suficient un aparat de aer conditionat portabil cu putere de 9000 BTU dar pentru un living cu suprafata mai mare vei avea nevoie de o putere mai mare.
 • Consumul de energie: acesta este influentat in primul rand de timpul de folosire, dar si de capacitatea de racire pe care aparatul portabil o ofera. Atunci cand faci o achizitie, verifica consumul in Watt prezentat de producator dar si clasa de eficienta energetica in care se incadreaza aparatul de aer conditionat.
 • Sistemul de ventilatie: aparatele de aer conditionat portabile elimina aer cald care trebuie trimis in afara locuintei. Acestea sunt dotate cu un furtun de evacuare pe care trebuie sa il scoti in afara locuintei, deci trebuie sa te asiguri ca lungimea acestuia este suficienta pentru necesitatile tale. De asemenea, unele aparate au doua furtunuri de evacuare, unul pentru a absorbi aerul cald si unul pentru a-l evacua, deci uita-te atent si la acest aspect. Acestea din urma au si o eficienta mai buna, racorind camera cu pana la 40% mai rapid.
 • Zgomot: orice aparat de aer conditionat portabil emite zgomot. Asigura-te ca vei alege un aparat ce emite un numar redus de dB astfel incat sa nu devina deranjant si sa nu mai poti dormi din aceasta cauza. In functie de cat de sensibil esti, te poate interesa sau nu acest aspect. Cu cat aparatul este mai puternic, in general, este si mai zgomotos.
 • Montare: asigura-te ca aparatul de aer conditionat portabil pe care alegi sa il achizitionezi vine la pachet cu un kit de instalare si un manual de instructiuni, astfel incat sa nu fie nevoie sa apelezi la un serviciu contra-cost.
 • Intretinere si folosire: cu siguranta doresti un aparat simplu de folosit, cu functii si setari intuitive, de asemenea care necesita o intretinere destul de simpla. Daca aveti copii si vreti sa va asigurati ca acestia nu umbla la setarile aparatului de aer conditionat portabil, asigurati-va ca acesta are functia „Child lock” prin care puteti bloca tastele.
 • Design: cu siguranta vei dori un aparat de aer conditionat care sa se imbine cu design-ul locuintei tale si la care sa iti faca placere sa te uiti.

Cum se instaleaza un aer conditionat portabil?

Dupa cum spuneam, orice aparat de aer conditionat portabil necesita instalare, majoritatea avand un kit de montaj inclus in pachet. Practic, este vorba doar despre instalarea kitului de evacuare al aerului cald emis de catre aparat. Daca ai de gand sa muti aparatul dintr-o camera in alta, ia in calcul cumpararea unui kit de evacuare pentru fiecare camera in parte, astfel incat sa nu ai batai de cap.

Mai exact, pentru evacuarea aerului cald emis de catre aparat trebuie sa scoti tubulatura pe geamul rabatat, sau daca nu, sa montezi in perete un dispozitiv de etansare prin care tubulatura se conecteaza. In acest ultim caz, va trebui sa dai o gaura in perete si este posibil sa ai nevoie de un specialist, daca bricolajul nu este intocmai o pasiune pentru tine.

Cum functioneaza un aer conditionat portabil?

Aparatele de aer conditionat clasice sunt compuse din 2 parti: unitatea exterioara (compresorul) si unitatea interioara care prezinta partea ce sufla aerul in locuinta. Aparatele de aer conditionat portabile contin aceleasi elemente intr-un singur produs si modul de functionare este asemanator. Aerul din incapere este trecut printr-un filtru cu carbune ce are rolul de a-l purifica eliminand bacteriile si impuritatile, dupa care este racit de catre compresor, i se reduce umiditatea si estre trimis inapoi in incapere.

Acestea sunt dotate cu un furtun de evacuare care trebuie scos in exteriorul locuintei, prin acesta eliminandu-se aerul cald emis de catre compresor atunci cand se face schimbul de temperatura. Daca pur si simplu il scoti pe geam, eficienta aparatului va fi mai mica intrucat pe geamul rabatat va patrunde aer cald din exterior. Daca insa, folosesti un kit de instalare prin care montezi pe perete o gura de evacuare, etanseitatea va fi perfecta si eficienta aparatului de aer conditionat portabil va creste, scazand in acelasi timp consumul de energie electrica.

Concluzii

In concluzie, alegerea unui aparat de aer conditionat portabil sau mobil, cum i se mai spune, nu este complicata. Trebuie sa tii cont de cateva aspecte precum dimensiunile (in functie de locul de amplasare si de masa acestuia pentru un transport facil), de capacitatea de racire raportata in BTU, consumul de energie electrica, nivelul de zgomot emis de catre acesta, sa aiba o intretinere usoara, si nu in ultimul rand, sa aiba un aspect placut.

De asemenea, asigurati-va ca producatorul aparatului ales sa fie unul cu renume pe piata, garantia oferita sa fie pe o perioada cat mai indelungata (in general este de 24 de luni pentru persoanele fizice), sa aveti posibilitatea returului gratuit in cel putin 14 zile conform legilor in vigoare si mai ales sa va asigurati ca aparatul pe care il alegeti va satisface pe deplin necesitatile si cerintele, avand functii de care aveti nevoie.

Review Blog

Review Blog

Review Blog un ghid ce isi ajuta cititorii sa primeasca cele mai bune recomandari de produse insotite de review -uri, preturi si pareri...

We will be happy to hear your thoughts

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Review Blog
Logo
Compare items
 • Total (0)
Compare
0